- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Muhasebe kaynaklar nelerdir?
2.2. Kaynaklar: Kaynak, işletme ihtiyaçlarını karşılamak üzere mal ve hizmet üretmek için gerekli olan ve varlıkların sağlandığı yerleri gösteren gruba kaynak denir. Kaynak hesapları kısa vadeli yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar ve özkaynaklar olmak üzere üçe ayrılır.
Muhasebe Belgelendirme Nedir?
Muhasebe Belgelendirme Nedir?
7. Tarafsızlık ve Belgelendirme Kavramı : Bu kavram, muhasebe kayıtlarının gerçek durumu yansıtan ve usulüne uygun olarak düzenlenmiş objektif belgelere dayandırılması ve muhasebe kayıtlarına esas alınacak yöntemlerin seçilmesinde tarafsız ve ön yargısız davranılması gereğini ifade eder.
Muhasebede kaynak hesapları nedir?
Muhasebede kaynak hesapları nedir?
İşletmelerin üçüncü kişilere olan, bir yıl veya işletmenin normal faaliyet dönemi sonunda ödenecek, borç ve taahhütlerinin izlendiği hesapların yer aldığı hesap grubudur.
Muhasebe yabancı kaynaklar nelerdir?
İşletme sahipleri tarafından konan kaynaklara "Öz Kaynaklar" ya da "Öz Sermaye" denir. Üçüncü kişiler tarafından işletmeye sağlanan kaynaklara ise "Yabancı Kaynaklar" ya da "Borçlar" denir. Yabancı kaynaklar, geri ödeme süresi dikkate alınarak; "kısa vadeli" ve "uzun vadeli" olarak sınıflandırılırlar.
Muhasebe bilgi kullanıcıları nelerdir?
Muhasebe bilgi kullanıcıları nelerdir?
Muhasebe Bilgilerinin Kullanıcıları Kimlerdir?
- Yöneticiler: Görev ve sorumluluklarını yerine getirebilmek için işletmenin faaliyetlerine ilişkin mali bilgilere gereksinim duyarlar.
- İşletme Sahipleri: Ekonomik gelişmeler ve işletme büyüme süreçleri kişilerin tek başlarına yetersizliklerini göstermektedir.
Bir muhasebeci ne iş yapar?
Bir muhasebeci ne iş yapar?
Çeşitli işletmelerin varlıklarını ve mali kaynaklarının hareketlerini kayıt altına alma, sınıflandırma, özetleme, analiz etme ve yorumlama gibi işlevler beraberinde takip eden kişilere muhasebeci denir.
Fatura kesildiği tarihten itibaren en fazla kaç gün içerisinde yevmiye defterine kaydedilmelidir?
c.Faturaların normal olarak (10) gün içinde, fiş, primanota gibi vesikalarla yapılan kayıtlarda ise 45 gün içinde muhasebeye kaydedilmesi gerekir.
Muhasebe Hesapları kaça ayrılır?
Muhasebe Hesapları kaça ayrılır?
Kimi muhasebe kitaplarında; Genel (Finansal) Muhasebe, Şirketler Muhasebesi, Maliyet Muhasebesi ve Yönetim Muhasebesi şeklinde dörde[7], kimisinde ise Genel Muhasebe, Uzmanlık Muhasebeleri (Maliyet muhasebesi, Banka muhasebesi, Sigorta muhasebesi vs.), Yönetim Muhasebesi gibi daha çetrefilli bölümlere[8] [9], eski …
Muhasebe bölümleri nelerdir?
Muhasebe bölümleri nelerdir?
Muhasebe bilimi amacına ve hizmet ettiği gruba göre; genel muhasebe, maliyet muhasebesi ve yönetim muhasebesi olmak üzere üç ana başlığa ayrılabilir:
- Genel Muhasebe (Financial Accounting):
- Maliyet Muhasebesi (Cost Accounting):
- Yönetim Muhasebesi (Management Accounting):