- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Mikroçoğaltım ne demektir?
yapay besin ortamlarında ve aseptik kosullar altında yeni bitkilerin elde edilmesine mikrocoğaltım denir. gore (embriyo, meristem, anter, hucre veya protoplast kulturu vb.) adlandırılır.
Lignifikasyon ne demek?
Bitki olgunlaştıkça sellüloz içeriği arttığı gibi bitki hücre duvarlarında odunlaşma (lignifikasyon) da artar. Bu nedenle bitki olgunlaştıkça sindirilme derecesi ve dolayısıyla besleme değeri düşer.
Bitkilerde NOD ne demek?
inter-nod; iki nod arası. bitki gövdesinde yan dallar, yapraklar (ve bazen çiçeklerin/meyvelerin) çıktığı yerlere nod denir.
Bitkilerde klonal çoğaltım nedir?
Mikro çoğaltım içerisinde bu bir generatif çoğaltım şeklidir. – Bununla birlikte bahçe bitkilerinde mikro çoğaltım daha çok başlangıç aşamasında eksplant olarak büyüme özelliğine sahip somatik dokuların (özellikle sürgün ucu) kültüre alınması ile gerçekleştirilen yoğun bir klonal çoğaltım tekniğidir.
Callus nedir biyoloji?
Kallus kültürü, bitkiden alınacak bir parçadan uygun bir gıda ortamında steril şartlarda kallus dokusunun oluşturulmasıdır. Bazı dokuları kültüre almak güç olmasına rağmen kök ve gövde iletim dokularının yakınındaki dokular kallus kültür tekniğine iyi sonuçlar vermektedir.
Mikoriza nedir nasıl kullanılır?
Mikorizalar faydalı kök mantarlarıdır. Toprak ekosisteminde bulunan bitkiler ile besin takasında bulunarak beslenen faydalı mantar türleridir. Mikorizalar hızla gelişerek bitkinin besin alımında zorlandığı ve erişemediği noktada devreye girerek besin ve su alımını kolaylaştırır.
Canlı hastalık etmenleri nelerdir?
B- Canlı (paraziter, biyotik) hastalık etmenleri; Bakteriler 3. Fitoplazmalar 4. Spiroplazmalar 5. Virüsler 6. Viroidler 7.
NOD Internod ne demek?
İnternod, İki nod arasındaki sürgün parçası. Nodlar, büyüyerek yaprak, kozalak, kök ve çiçek gibi yapıları oluşturan tomurcukları bir arada tutmaktadır.
Kara bitkiler gaz alışverişini hangi organlarıyla yaparlar?
Üstderi hücreleri arasında yaprağın atmosferle gaz alışverişini sağlayan gözenekler bulunur. Bu gözeneklere stoma adı verilir. Karbondioksit ile oksijen'in bitkiye girişini sağlarken, su buharının da dışarı atılmasını sağlar.
Dihaploidizasyon ne demek?
Haploid bir bitkinin kromozomlarının bazı kimyasal maddeler yardımıyla veya spontan olarak katlanması sonucunda ait olduğu türün kromozom sayısına (2n) yeniden kavuşturulması, böylece mutlak homozigot bitkilerin elde edilmesine yaygın olarak 'dihaploidizasyon' adı verilmektedir.