Son Konular

Mesleki Rehberlik ilgi nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Mesleki Rehberlik ilgi nedir?

Meslekî rehberlik, bireyi kendi ilgi ve yeteneği ile meslekler hakkında bilgi sahibi yaparak kendine uygun bir mesleği seçip bu alanda ilerlemesine yardım etme sürecidir. Bu süreç, bireyin geleceğini planlamasına ve bir iş bulması konusunda doğru karar almasına yardım etmek bakımından önemlidir (MEB, 2013).

Ilgi meslek yetenek nedir?

Yetenekler, bireylerin hangi meslekte mutlu olacağını, hangi işi yapmaktan zevk alacağının göstergesidir. İlgi duyduğunuz alan sadece bir konu ile kalmamalı tamamen o dersten alacağınız eğitime duyduğunuz heves sürekli ise sizin bu alanda yeteneğinizin olduğu veya bu işlerde başarılı olacağınız anlamına gelmektedir.
Mesleki değerler nelerdir?
Liptak'a göre (2008) ise, mesleki değerler bir insanın bir meslekte aradığı takım çalışması, işbirliği, arkadaşlık, yaratıcılık, özgürlük, heyecan, çeşitlilik, para, iş güvencesi, saygınlık, terfi, başkalarına yardım etme, sağlık ve kişisel gelişim gibi özellikleri içerir.
Mesleki rehberlikte neler yapılabilir?
Mesleki Rehberlik bireylerin farklı meslekleri tanımaları, kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri, mesleklere hazırlanmaları ve mesleki yönde gelişebilmeleri amacı ile yapılan yardımlardır.

Mesleki ilgi envanteri nedir?

Birey Tanıma Teknikleri kapsamında hazırlanmış, MESLEKİ İLGİ ENVANTERİ 'nin amacı, öğrencilerin kişilik özelliklerini belirleyerek, mesleki ilgisini ve yönelimini belirlemektir.

Mesleki etik değerleri nelerdir?

Kişiler yalandan uzak durarak üstlerine ve altlarına tam bir güven sağlamak zorundadır. İş hayatı içerisinde doğru davranış biçimlerini uygulamak, dürüst, adil, eşit ve tarafsız olmak, yalan söylememek meslek etiğinin temel ilkelerindendir. Bütün meslektaşlar çalışmalarının her cephesinde dürüstlük sergilemelidir.
Meslek seçiminde değer nedir?
MESLEK DEĞERLERİ Bir mesleğe girme sonucunda o mesleğin getirilerinden elde edilen doyumdur. Seçilen mesleğin kazandırdığı saygınlık, prestij, statü, kazanç, diğer olanaklar, güvenli gelir elde etmenin sonucu kendini güvende hissetme mesleğin getirilerindendir ve günümüzde en önemli etmen olarak kabul görür.
Mesleki beceri ve yeterlilik nedir?
Mesleki Yeterlilik; ulusal meslek standartlarının oluşturulduğu, mesleki ve teknik eğitim/öğretim programlarının bu standartlara göre hazırlandığı ve iş gücünün eğitim sonrasında belgelendirildiği bir sistemdir.

Hic adet gormeyen kadin hamile kalir mi?

Kopyaya tesebbus etmek nedir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt