Son Konular

Mesleki egitim Nasil Basvurulur?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Mesleki eğitim Nasıl Başvurulur?

Mesleki eğitim merkezlerine nasıl başvurulabilir? Başvuru şartlarını taşımak koşuluyla, mevcutta bir işletmede çalışanlar veya işletmede çalışmayıp mesleki eğitim almak isteyen adaylar kimlik bilgileriyle birlikte en yakın mesleki eğitim merkezine veya mesleki ve teknik Anadolu lisesine bizzat müracaat edebilir.

Mesleki eğitim Merkezine kimler kayıt olabilir?

Mesleki eğitim merkezine her yaştan vatandaşımız kayıt olabilir. Yaş sınırı yoktur. En az ortaokul mezunu olmak kaydıyla ve bir işletme ile sözleşme imzalanıp gerekli diğer evraklarla beraber mesleki eğitim merkezi müdürlüğüne teslim edilmesiyle ile süreç başlamış olur.

Meslek Liselerine Başvuru nasıl yapılır?

Meslek Liselerine Başvuru nasıl yapılır?
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Adaylar, https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden, T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Meslek okullarına nasıl girilir?

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ BAŞVURU NASIL YAPILIR? MEB, Mesleki Eğitim Merkezleri Başvurularının yarın e okul'dan yapılacağını duyurdu. Adaylar https://e-okul.meb.gov.tr/ adresi üzerinden Öğrenciler T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci numarası ile başvurularını gerçekleştirebilecek.

Meslek lisesi kayıtları ne zaman başlıyor?

Açık Öğretim Lisesi 2021-2 Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık 2021 günü başlayıp 8 Şubat 2022 günü mesai bitiminde sona erecek.

Mesem kayitlari ne zaman 2022?

Mesem kayitlari ne zaman 2022?
Mesleki Eğitim Merkezi programlarının 9'uncu sınıflarına kayıt yaptırmak isteyen, ortaokul ve imam hatip ortaokulu mezunu vatandaşlarımız; 04 Şubat 2022 mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırırlarsa, yıl kaybetmeden 2021-2022 eğitim öğretim yılını başında okula kayıt olmuş sayılacak ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında …

Mesleki eğitime kimler başvurabilir?

Mesleki eğitim merkezleri, tüm illerde bulunuyor. En az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda istenilen eğitime başvuru yapılabilmektedir. Haftada 1 gün okulda, 4 gün ise işletmelerde eğitim alınmaktadır.

Mesleki eğitim başvuruları hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. **Mesleki Eğitim Merkezlerine Başvuru:**
Mesleki eğitim merkezlerine başvurmak isteyen adaylar, mevcut bir işletmede çalışanlar da olsalar, işletmede çalışmayıp sadece mesleki eğitim almak isteyenler de olsalar, kimlik bilgileriyle birlikte en yakın mesleki eğitim merkezine veya mesleki ve teknik Anadolu liselerine bizzat başvurabilirler. Başvuru şartlarını taşımak koşuluyla, her yaştan vatandaş başvurabilir. Yaş sınırı bulunmamaktadır.

2. **Meslek Liselerine Başvuru:**
Meslek liselerine başvurular [e-Okul](https://e-okul.meb.gov.tr/) adresi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile başvurularını yapabilirler. En az ortaokul mezunu olmak ve bir işletme ile sözleşme imzalayıp gerekli evrakları mesleki eğitim merkezi müdürlüğüne teslim etmek gerekmektedir.

3. **Meslek Okullarına Giriş:**
MEB duyurusuna göre, Mesleki Eğitim Merkezleri başvuruları [e-Okul](https://e-okul.meb.gov.tr/) üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci numarası ile başvurularını gerçekleştirebilecekler.

4. **Meslek Liseleri Kayıtları:**
Açık Öğretim Lisesi 2021-2. Dönemi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Aralık 2021 gününde başlayıp 8 Şubat 2022 günü mesai bitiminde sona erecektir.

5. **Mesem Kayıtları:**
Mesleki Eğitim Merkezi 9. sınıflarına kayıt yaptırmak isteyen ortaokul ve İmam Hatip ortaokulu mezunu vatandaşlar, 04 Şubat 2022 mesai bitimine kadar kayıtlarını yaptırırlarsa yıl kaybetmeden 2021-2022 eğitim-öğretim yılını başında okula kayıt olmuş sayılacaklardır.

6. **Kimler Mesleki Eğitime Başvurabilir:**
Mesleki eğitim merkezlerine tüm illerde bulunmaktadır ve en az ortaokul mezunu olan herkes yıl boyunca kayıt yaptırabilir. 181 farklı dalda eğitime başvuru yapılabilmektedir, haftada 1 gün okulda, 4 gün ise işletmelerde eğitim alınmaktadır.

Bu bilgiler ışığında, mesleki eğitim başvuruları ve süreçleri hakkında daha detaylı bilgi almak için ilgili mesleki eğitim merkezleri veya kayıtların yapıldığı platformları ziyaret etmeniz önemlidir. Başvurularınızda başarılar dilerim!

212 basin calisani ne demek?

Oyle Bir Gecer Zaman Ki Sedat kim?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt