- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Mendil atma ne demek?
osmanlı imparatorluğu döneminde , padişahın cariye seçme yöntemiydi. bunun için herkes ortalıktan çekilir, haremağaları * köşebaşlarında nöbete durur, padişah cariyeler dairesine girerek "hazinedar kalfa"'nın sıraladığı kızları tek tek görür, beğendiğinin kucağına mendilini atardı.
Sevgiliye mendil vermek ne anlama gelir?
Sevgiliye mendil vermek ne anlama gelir?
mendil ayrıca soy ve aile sembolüdür. bir önceki atadan evlada bırakılır ve gelenek bu şekilde devam eder. mendil bağlılık ve sadakat ile de ilişkilendirilir. sevgililer birbirlerine mendil vererek, sadık kalacaklarına dair ant içmiş olurlar. bu ritüel "söz vermek" anlamına gelir.
Osmanlı döneminde mendilin iletişimde kullanılması neye örnektir?
Osmanlı döneminde mendilin iletişimde kullanılması neye örnektir?
Âşıkların "başka dilde konuşmalarına" eski zamanlardan beri tanıklık eden mendil, evrensel bir haberleşme aracı olmuştur. Âşıklar için mendili sallamak, buruna götürmek, yere atmak hep bir mana ihtiva etmiştir. Sevdiğine ucu yanık mendil gönderen kişi, bu aşkın derdinden yanıp tükendiğini haykırıyor demektir.
Osmanlıda mor mendil ne anlama geliyor?
Kırmızı mendil: seni bütün varlığımla seviyorum. Mavi mendil: kederlerdeyim. çok vefasızsın, sensiz mesut olamam. Mor mendil: senden çok hoşlanıyorum. Pembe mendil: bütün ümidim sende.
Düğünlerde mendil atmak ne demek?
Düğünlerde mendil atmak ne demek?
Düğün mendili En önemli gelenekleri mendile isim işlemektir. Gelinin ailesinde, kızın adının işlenmiş olduğu mendil vardır ve bu mendil düğüne götürülerek davetlilere gösterilir. Bu mendil düğünden sonra kızın ailesinin evine geri getirilir ve gelinin kız kardeşi varsa onun adı işlenerek yine evde sergilenir.
Kırmızı mendil atmak ne demek?
Kırmızı mendil atmak ne demek?
kırmızı mendil: seni bütün varlığımla seviyorum. mavi mendil: kederlerdeyim. çok vefasızsın, sensiz mesut olamam. mor mendil: senden çok hoşlanıyorum. pembe mendil: bütün ümidim sende.
Dügünde mendil atmak ne demek?
En önemli gelenekleri mendile isim işlemektir. Gelinin ailesinde, kızın adının işlenmiş olduğu mendil vardır ve bu mendil düğüne götürülerek davetlilere gösterilir. Bu mendil düğünden sonra kızın ailesinin evine geri getirilir ve gelinin kız kardeşi varsa onun adı işlenerek yine evde sergilenir.
Halayda mendili yere atmak ne demek?
Halayda mendili yere atmak ne demek?
Türk halk oyunlarında da halayın başı olan kişi elinde mendil sallar. Hangi figürün bitip, hangisinin başlayacağını salladığı mendil ile haber verir. Mendil, her yerde ve zamanda âşıkların haberleşme vasıtası olmuştur. Mendili sallamak, burnuna götürmek, yere atmak, âşıklar için hep bir mana ifade eder.
Kırmızı mendil vermek ne anlama gelir?
Kırmızı mendil vermek ne anlama gelir?
kırmızı mendil: seni bütün varlığımla seviyorum.
Eskiden mendile ne denirdi?
Mendili boynuna bağlamak, aslında karşısına çıktığı kişiden özür dilemek manasına gelir. Eskiden mendil yerine kefen sarılırdı. Halk arasında kullanılan mendiller ekseriya ketendir.
Eski dilde mendil ne demek?
Eski dilde mendil ne demek?
Dip Notlar. Latince sözcük en eski kaynaklarda "el bezi" (manutergium) anlamındayken daha sonra "peşkir, hamam önlüğü" anlamını kazanmıştır.
Halayda neden mendil sallanır?
Halayda neden mendil sallanır?
sanırım halayın uzun olmasından dolayı; kalabalıkta kendilerine yer açmak için uyarı amaçlı bir işaret. terleyince yüzde oluşan terleri silmek için bulundurulur. bu da bir alternatif tabii. Adı üstünde halay başıdır.
Erkek mendili ne işe yarar?
Erkekler, burun silmek için kullandıkları mendili ceket veya pantolon cebinde taşırlar. Ceketin ön tarafındaki üst cebe süs mendili konur. Frak ve smokinle münhasıran beyaz renkli mendil kullanmak lazımdır.
Beyaz mendil sallamak ne anlama gelir?
Beyaz mendil sallamak ne anlama gelir?
bir ispanyol protesto şekli. özellikle barcelona taraftarları uygular. yönetim istifa anlamına gelmektedir.
Halay nasıl oynanır yazılı anlatım?
Halay nasıl oynanır yazılı anlatım?
Halay, toplu halde yan yana dizilerek bir çember oluşturmak suretiyle oynanır. Dansçılar, küçük parmaklarıyla birbirlerine tutunurlar. Grubun en başında bulunan lider, açıkta olan eliyle mendil sallar. Dans yavaş adımlarla başlar, bir süre sonra hızlanır.