Son Konular

Maternal depresyon ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Maternal depresyon ne demek?

Gebelikte depresyon yaygın görülen, gebenin, fetüsün, yenidoğanın ve ailenin sağlığını olumsuz etkileyen ciddi bir psikiyatrik bozukluktur. [13,61,62] Bu psikiyatrik bozukluk gebelerde yaygın görülmesine rağmen, konu ile ilgili araştırmalar postpartum depresyon kadar geniş sayıda değildir.

Postpartum depresyonu ne demek?

Postpartum depresyonu ne demek?
Doğum sonrası hüzün tablosu beklenen, anormal olmayan bir ruhsal sıkıntı olup tedavisiz iki hafta içinde düzelir. Bu belirtilerin iki haftadan daha uzun sürmesi halinde, özellikle doğumdan sonraki ilk üç ay içinde ortaya çıkan depresyon tablosu postpartum depresyon olarak adlandırılır.

Postpartum depresyon Nedir makale?

Postpartum depresyon; doğum sonrası dönemde görülen tüm depresif bozukluklar için kullanılan bir kavramdır. Etiyolojisi konusunda çalışmalar arasında tam bir fikir birliği olmamakla birlikte, hormonal etmenler yanında psikososyal etmenlerinde etkili olduğu bildirilmektedir.

Postpartum depresyon ne kadar sürer?

Postpartum depresyon ne kadar sürer?
Genellikle doğumdan sonraki 2-8. haftalar içinde başlar ve en az 2 hafta en çok 1 yıl kadar sürer. Tedavi görmeyen kadınlarda 3 ay- 1 yıl arasında kendiliğinden düzelir. Doğum sonrası depresyonun etyolojisi kesin olarak bilinmemektedir.

Postpartum doğum ne demek?

Postpartum sadece doğum sonrasında görülmektedir. Postpartum tıp dilinde yer alan bir terimdir. Postpartum demek lohusa depresyonu demektir.

Annelik hüznü ne zaman?

Annelik hüznü ne zaman?
Doğum sonrasındaki ilk iki hafta boyunca yaşanan bu duygusal değişimler "lohusa sendromu" diğer adıyla "annelik hüznü" olarak adlandırılıyor. Sürecin doğal bir parçası olarak kabul edilen lohusa sendromu etkilerinin iki haftadan uzun sürmesi durumunda ise psikolojik destek almak gerekiyor.

Annelik hüznü nasıl geçer?

Annelik hüznü genellikle ilaç tedavisi gerektirmeden kendiliğinden düzelir. Belirtiler konusunda anneyi bilgilendirerek durumu normalleştirme ve yüksek beklentileri gerçekçi biçime dönüştürme, anneyi rahatlatır. Yakınları tarafından sosyal destek ve güvence gören anne süreci daha kolay atlatacaktır.

Maternal depresyon, gebelik döneminde yaygın görülen ve anne adayının ruh sağlığını olumsuz etkileyen bir psikiyatrik bozukluktur. Bu durum hem gebeyi hem de ailesini olumsuz yönde etkileyebilir. Postpartum depresyondan farklı olarak, gebelik dönemindeki depresyonun üzerinde daha az araştırma yapılmıştır.

Postpartum depresyon ise doğum sonrası dönemde ortaya çıkan ve beklenen bir ruhsal sıkıntıdır. Bu durumun tedavisiz olarak iki hafta içinde düzelmesi beklenir. Ancak belirtiler uzun süre devam ederse, özellikle doğumdan sonraki ilk üç ay içinde ortaya çıkan depresyon durumuna postpartum depresyon denir.

Postpartum depresyon, doğum sonrası dönemde görülen tüm depresif bozukluklar için kullanılan bir terimdir. Hormonal ve psikososyal etmenlerin etkili olduğu düşünülen bu durumun nedenleri konusunda tam bir fikir birliği bulunmamaktadır.

Genellikle postpartum depresyon, doğumdan sonraki 2-8. haftalar arasında başlar ve tedavi görmeyen kadınlarda 3 ay ila 1 yıl arasında kendiliğinden düzelme eğilimindedir. Annelik hüznü ise doğum sonrasındaki ilk iki hafta boyunca yaşanan duygusal değişimler olarak kabul edilir. Bu süreç doğal bir parça olarak değerlendirilir ancak belirtiler uzun sürerse psikolojik destek alınması önerilir.

Annelik hüznü genellikle ilaç tedavisi gerektirmeyen bir durumdur. Anneyi bilgilendirme, destek ve güven sağlama, yüksek beklentileri gerçekçi hale getirme gibi yaklaşımlarla annenin durumu hafifletilebilir. Ayrıca aile ve yakın çevreden alınacak destek de süreci kolaylaştırabilir.

Istavrit goc eder mi?

24 Ocak 1980 kararlari neden onemlidir?

1. Konular

1. 1.284.227
  2. Mesajlar

1. 1.670.414
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt