Editör
Efsanevi Üye
Lig Flavum ne işe yarar?
En önemli görevi, omurganın dik tutulmasına yardımcı olmaktır. Lig. flavum güçlü bir ligaman olmasına rağmen daha öne tutunması nedeniyle fleksiyona daha az direnç gösterir.
Ligamentum Flava ne demek?
Ligamentum Flava ne demek?
Uyluk kemiğini, diz kapağı kemiğine bağlayan yan ve ortadaki bağ.
Lig Longitudinale Posterius nedir?
Ligamentum longitudinale posterius; membrana tectoria'nın devamı olarak C₂ (axis) gövdesinin arkasından başlar. Canalis vertebralis içinde aşağı doğru inerek, canalis sacralis'e uzanır. Başlıca discus intervertebralis'lere tutunur.
Flavum ne demek?
Flavum ne demek?
ligamentum flavum: vertebra arkuslarını birleştiren, sağlam, kalın, sarı fibroz bantlardan oluşur. servikal bölgede en ince, lumbal bölgede en kalındır. iğneye gösterdiği direnç ve geçilmesi ile hissedilen direnç kaybı, lokalizasyon bakımından önemlidir.
Membrana tectoria ne olarak devam eder?
membrana tectoria ise ligamentum longitudinale posterius'in devamıdır. ve dens axis'in arkasını tamamen örter.
Ligamentum flavum hipertrofisi ne demek?
Ligamentum flavum hipertrofisi ne demek?
Kanal darlığı omurga boyutunun anatomik olarak küçülmesi sonucu meydana gelen bir hastalıktır. Kanal darlığı genellikle disklerde zaman içinde meydana gelen sıvı kaybına bağlı olarak gelişen dejenerasyon ile başlayıp faset eklem ve ligamentum flavum hipertrofisi ile seyreden bir durumdur.
Membrana tectoria ne demek?
Iç kulaktaki ductus cochlearis'te, labium limbi vestibulare'ye yapışan ve dışa doğru, corti organı üzerinde boru boşluğuna uzanan zar. Ligamentum cruciforme ile ligamentum longitudinale posterius arasında bulunan ve ikinci boyun omuru olan axis'ten foramen magnum'un ön kenarına giden bağ.
Membrana tectoria ne işe yarar?
Membrana tectoria ne işe yarar?
Membrana tectoria ayrıca iç kulakta corti organındaki tüy hücrelerini örten yapıya verilen isimdir.
Eklem hipertrofisi ne demek?
Yazılı teşhisle kişilerin hayatına giren faset eklem hipertrofisi, omurga kanalının arka kısmında bulunan faset eklem adı verilen eklemlerin yaşla birlikte yıpranması nedeniyle hacim olarak büyümesi sonucu ortaya çıkar. Bu klinik durum nedeniyle omurganın hareketinden sorumlu olan eklemler ağrılara neden olur.