Modoratör
Efsanevi Üye
Kimya mühendisi işsiz kalır mı?
Odamız kayıtlarına göre Kimya Mühendisleri arasında işsizlik oranı civarındadır. Meslektaşlarımız arasında işsizlik giderek artmakta, ülkeyi yönetenler ise bu sorunu gözardı etmektedirler. Uygulanan neoliberal politikalar ve özelleştirmelerle meslek alanlarımız her geçen gün biraz daha daraltılmaktadır.
Kimya Mühendisleri kolay iş bulabiliyor mu?
Kimya Mühendisliği bölümünün mezunları günümüzde birçok farklı alanda iş bulabilmektedirler. Özellikle taban puanı yüksek olan üniversitelerden mezun olan Kimya Mühendisleri devlet alanında iş bulabilmekte, çok yüksek paralar elde edebilmektedir.
Iyi bir kimya mühendisi nasıl olunur?
Iyi bir kimya mühendisi nasıl olunur?
Kimya Mühendisi Nasıl Olunur? Kimya mühendisi olmak için belli bir eğitim almak gerekir. Buna göre kimya mühendisleri üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren kimya mühendisliği bölümünden mezun olmaları gerekir. Kimya mühendisleri ise mezun olduktan sonra devlet kuruluşlarında ve ya özel sektörde çalışabilirler.
Kimya mühendisliği okuyan ne iş yapar?
Kimya mühendisliği okuyan ne iş yapar?
Kimya Mühendisi Ne Demek? Kimya mühendisi, üretim süreçlerine katılacak olan maddelerin daha kullanışlı hale gelmesini sağlar. Kimya mühendisleri; savunma sanayii, uzay araştırmaları, uçak ve havacılık sanayii ile elektronik teknolojisi gibi farklı alanlarda çalışabilir.
Kimya mühendisliği hangi üniversitelerde iyi?
Kimya Mühendisliği bölümü hangi üniversitelerde var : Boğaziçi, ODTÜ, İTÜ, Yeditepe, Yıldız, Hazettpe, Marmara, Ege, Atılım, Gazi ve İstanbul Üniversitesi ilk sıralardaki üniversitelerdir.
Kimya mühendisliği mesleğinin etik standartları nelerdir?
Mühendislik Etiği İlkeleri: Mühendisler, mesleki görevlerini yerine getirirken, toplumun güvenliğini, sağlığını ve refahını en önde tutacaklardır. 2. Mühendisler, sadece kendi uzmanlık alanlarındaki hizmetleri vermelidirler. 3. Mühendisler, yalnızca objektif ve gerçek resmi raporlar yayınlayacaklardır.
Kimya mühendisleri nerede çalışır?
Kimya mühendisleri nerede çalışır?
Kimya mühendisi, üretim süreçlerine katılacak olan maddelerin daha kullanışlı hale gelmesini sağlar. Kimya mühendisleri; savunma sanayii, uzay araştırmaları, uçak ve havacılık sanayii ile elektronik teknolojisi gibi farklı alanlarda çalışabilir.