Modoratör
Efsanevi Üye
Kimler kooperatif ortağı olabilir?
Kooperatiflere gerçek kişilerin yanı sıra özel idareler, belediyeler, köyler gibi kamu tüzel kişileri ile cemiyetler ve dernekler, kamu iktisadi teşebbüsleri ve kooperatifler üye olabiliyor.
Kooperatif kuruluş sermayesi ne kadar olmalı?
Kooperatifin sermayesi, ortakların taahhüt ettikleri payların toplam tutarlarından ibaret olup değişkendir. Sermayenin en az haddi 700.-TL'dir. Dolayısıyla bir ortaklık payının değeri 100 TL'dir. Ortaklar en çok 5.000 pay taahhüt edebilirler.
Kooperatif nasıl çalışır?
Kooperatif nasıl çalışır?
Üyeler günlük işlere katılırlar ve girdileri karşılığında hizmet alırlar. Pay sahipliği oranına göre ortaklar tarafından yürütülen yönetim. İş kararları yönetim kurulu ve şirket yöneticileri tarafından alınır ve politikaları yine onlar belirler. Üyeler tarafından seçilen kooperatif üyelerinden oluşur.
Kooperatif nasıl yönetilir?
Kooperatif nasıl yönetilir?
Kooperatiflerde yönetim nedir? Kooperatiflerde yönetim faaliyetleri yönetim kurulunca yerine getirilir. Yönetim kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organıdır.
Kooperatif şirket ortağı olabilir mi?
Kooperatifler şirket kurabilir mi? Kooperatifler şirket kurabilir. Kooperatifler Kanunu'nda (Md. 98) aksine hüküm olmayan konularda Türk Ticaret Kanunu'ndaki Anonim şirketlere ait hükümler uygulanır.
Kooperatif şirkete ortak olabilir mi?
11) Kooperatifler şirketlere ortak olabilir mi? Kooperatifler amaçlarını gerçekleştirmeye elverişli faaliyeti bulunan şirketlere ortak olabilirler.
Kooperatif ortaklık payı nedir?
Kooperatif ortaklık payı nedir?
Kooperatifte ortaklık payının bedeli nedir ve nasıl belirlenir? Bir ortaklık payının değeri en az 100 TL'dir. Her ortağın alabileceği minimum ve maksimum paylar genel kurulca belirlenir ve anasözleşmede belirtilir. Kooperatife giren ortaklar en çok 5.000 pay alabilirler.
Kooperatif Arsası ne demek?
Kooperatif Arsası ne demek?
Ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılıklı yardım, dayanışma gibi amaçlarla gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılan kuruluşlara kooperatif denir. Gayrimenkul alım ve satımı, satış vaadi, ipotek gibi başlıca tapu işlemlerini kooperatifler yapar.
Kooperatif karlı mı?
Kooperatifler yasa gereği ortaklarının müşterek ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulmuş ticari işletmelerdir. Kooperatiflerde kazanç, kâr amacından ileri gelmeyebilir.
Kooperatif ticaret yapabilir mi?
Nitekim, 1163 sayılı Kanunun 59uncu maddesinin 6ncı fıkrasında "yönetim kurulu üyeleri ve kooperatif personeli ortaklık işlemleri dışında kendisi veya başkası namına, bizzat veya dolaylı olarak kooperatifle kooperatif konusuna giren bir ticari muamele yapamaz." denilerek, kooperatiflerin yönetim kurulu üyeleri ile …
Bir kooperatif en az kaç kişi tarafından kurulur?
Bir kooperatif en az kaç kişi tarafından kurulur?
Bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak anasözleşme ile kurulur.