- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kesme sıvıları ve özellikleri nelerdir?
Kesme sıvıları soğutma sıvısı olarak da adlandırılır. Kesme sıvısı olarak genellikle bor yağı ve gaz yağı kullanılır. Kesme sıvılarının malzeme kesimi esnasında oluşan çapak ve talaşların atılmasına yardımcı olur. Kesilen malzemelerin soğutulması amacıyla makinelere ilave edilmiş kısımlara, soğutma tertibatı denir.
Soğutma sıvısının kesme görevi nelerdir?
Soğutma Etkisi Talaşlı imalat sırasında uygulanan kesme sıvısı ısıyı kesici takım-is parçası ara yüzeyinden uzaklaştırmaktadır. Bu soğutucu etki, takımların akma dayanımının düşmesini sağlamakta ve aşınmanın başladığı kritik sıcaklığı aşmasını geciktirmektedir.
Aşağıdakilerden hangisi kesme sıvılarından istenen özelliktir?
Kesme Sıvıları Sıvıların soğutma fonksiyonlarını iyi bir şekilde yapılabilmesi için yüksek ısı iletme kabiliyetine ve yüksek özgül ısı kapasitesine sahip olmaları gerekir.
Talaşlı imalat nasıl yapılır?
Talaşlı imalat yöntemleri başlıca dokuz ana grupta toplanabilir:
- 1) Tornalama.
- 2) Frezeleme.
- 3) Delme.
- 4) Vargel ve planyalama.
- 5) Borlama.
- 6) Broşlama.
- 7) Raybalama.
- 8) Testere ile kesme ve tesviye işlemleri.
Soğutma sıvıları nedir?
İşlemler esnasında meydana gelen ısının zararlı etkilerini azaltmak, kesici takım ömrünü uzatmak ve verimi yükseltmek amacıyla yardımcı sıvı olarak soğutma sıvıları kullanılır. Soğutma sıvısı (Ya da kesme sıvısı) Takım ömrünü uzatır ve iyi bir yüzey kalitesi elde etmeye yardımcı olur.
Talaş kaldırma sırasında soğutma sıvısı hangi amaçlar için kullanılır?
Soğutma sıvılarının başlıca görevleri, iş parçası ve kesici takım arasında meydana gelen sürtünmeyi azaltıp, açığa çıkan ısıyı düşürmek ve üretim operasyonu esnasında iş parçası üzerinden kaldırılan talaşın kolayca tahliye edilmesini sağlamak, birikmesini önlemektir.
•Talaşlı üretim yöntemleri genel olarak tornalama, frezeleme, planyalama ve vargelleme, delik delme, taşlama, broşlama, honlama, lepleme ve kesme işlemlerinden oluşur. Her bir talaşlı üretim yöntemi ile farklı geometride parçalar üretilebilir yani her yöntem kendi içerisinde özelleşmiştir.