T
theking
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
5 adet orta boy yeşil domates
5 adet orta boy havuç
200 gram turşu biberi
4 adet orta boy salatalık
1 baş sarımsak
2.5 çay bardağı sirke
2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
10-12 diş limon tuzu
10-12 tane nohut
2.5 buçuk çay kaşığı şeker
Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salatalık, havuç, domates ve biberi tozu çıkana kadar yıkayalım gerekiyorsa suda bekletelim.
Yıkadığımız malzemeleri istediğimiz gibi doğruyalım(ben tırtıklı bıçakla doğramayı tercih ettim ).
Doğradığımız malzemeleri güzelce karıştıralım.
1 litrelik kavanozun dibine 4-5 tane nohut atıp üzerine malzemeleri elimizden geldiğince bastırarak dizelim aralarına sarımsakta bırakalım.
Kavanoz tamamen dolduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı şeker, 4-5 tane limon tuzu, 1 çay bardağı sirke ekleyip geri kalan kısmı sıcak su ile doldurup kapağı sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Soğuyana kadar kavanozları ellemiyoruz.
afiyet olsun
Karışık Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 adet orta boy yeşil domates
5 adet orta boy havuç
200 gram turşu biberi
4 adet orta boy salatalık
1 baş sarımsak
2.5 çay bardağı sirke
2.5 yemek kaşığı kaya tuzu
10-12 diş limon tuzu
10-12 tane nohut
2.5 buçuk çay kaşığı şeker
Karışık Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Salatalık, havuç, domates ve biberi tozu çıkana kadar yıkayalım gerekiyorsa suda bekletelim.
Yıkadığımız malzemeleri istediğimiz gibi doğruyalım(ben tırtıklı bıçakla doğramayı tercih ettim ).
Doğradığımız malzemeleri güzelce karıştıralım.
1 litrelik kavanozun dibine 4-5 tane nohut atıp üzerine malzemeleri elimizden geldiğince bastırarak dizelim aralarına sarımsakta bırakalım.
Kavanoz tamamen dolduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 1 çay kaşığı şeker, 4-5 tane limon tuzu, 1 çay bardağı sirke ekleyip geri kalan kısmı sıcak su ile doldurup kapağı sıkıca kapatıp ters çeviriyoruz.
Soğuyana kadar kavanozları ellemiyoruz.
afiyet olsun
Karışık Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı