T
theking
Karışık Tursu Tarifi İçin Malzemeler
5 kiloluk bidonlar için
1,5 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı dolu dolu limon tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1 bas sarımsak
5 yemek kaşığı tepeleme iri tuz
Yeteri kadar hazır yada arıtma su
Karışık Tursu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzelerin çok iyi yıkanmış olması lazım herhangi bir çürük yada çamurlu yeri kalmamalı.
Salatalıkların iki başını kesiyorum. Dilediğiniz sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Kullandığım bardak 200 ml su bardağı
Sarımsakları soyup yarısını bidonun en altına koyuyoruz lahana, salatalık ,havuç ,biber vs. hangi sebzeyi kurmak istiyorsanız bidona koyuyoruz.
En üstüne kalan sarımsağı koyup yarım demet maydanozu yıkayıp bidonun en üstüne koyuyorum.
Sirke, limon tuzu, tuz ve şekeri en üstüne döküp üzerine suyunu dolduruyorum ağzını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde saklıyorum.
Karışık Tursu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
5 kiloluk bidonlar için
1,5 su bardağı sirke
1 yemek kaşığı dolu dolu limon tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1 bas sarımsak
5 yemek kaşığı tepeleme iri tuz
Yeteri kadar hazır yada arıtma su
Karışık Tursu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sebzelerin çok iyi yıkanmış olması lazım herhangi bir çürük yada çamurlu yeri kalmamalı.
Salatalıkların iki başını kesiyorum. Dilediğiniz sebzeleri ekleyip çıkarabilirsiniz. Kullandığım bardak 200 ml su bardağı
Sarımsakları soyup yarısını bidonun en altına koyuyoruz lahana, salatalık ,havuç ,biber vs. hangi sebzeyi kurmak istiyorsanız bidona koyuyoruz.
En üstüne kalan sarımsağı koyup yarım demet maydanozu yıkayıp bidonun en üstüne koyuyorum.
Sirke, limon tuzu, tuz ve şekeri en üstüne döküp üzerine suyunu dolduruyorum ağzını sıkıca kapatıp karanlık ve serin bir yerde saklıyorum.
Karışık Tursu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı