T
theking
Acele Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ ( margarinde eritilebilir )
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket kuru yahut yaş maya
7 yahut 8 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam yahut çörek otu
Acele Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba su maya ve şekeri koyun güzelce karıştırın ağzını kapatıp beş dakika bekleyin ön mayalama gerçekleşsin.
Sonra öbür materyalleri de katıp karıştırın. En son olarak unu denetimli bir halde koyun.
Unun kalitesine nazaran değişebiliyor yoğurma süreci. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Mayalamaya bırakın. Mayalandıktan sonra ister sade isterseniz peynirli, sucuklu üzere tercih edebilirsiniz. Ben sade tercih ettim.
Tepsiye koyduktan sonra üstüne yumurtayı sürün. Susamı yada çörek otunuda serpip 170 derece ısıtılmış fırına verin. Afiyet olsun.
Acele Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta akı (sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ ( margarinde eritilebilir )
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 paket kuru yahut yaş maya
7 yahut 8 su bardağı un
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam yahut çörek otu
Acele Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kaba su maya ve şekeri koyun güzelce karıştırın ağzını kapatıp beş dakika bekleyin ön mayalama gerçekleşsin.
Sonra öbür materyalleri de katıp karıştırın. En son olarak unu denetimli bir halde koyun.
Unun kalitesine nazaran değişebiliyor yoğurma süreci. Ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Mayalamaya bırakın. Mayalandıktan sonra ister sade isterseniz peynirli, sucuklu üzere tercih edebilirsiniz. Ben sade tercih ettim.
Tepsiye koyduktan sonra üstüne yumurtayı sürün. Susamı yada çörek otunuda serpip 170 derece ısıtılmış fırına verin. Afiyet olsun.
Acele Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı