- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Karanfil eseri kime aittir?
Edip Cansever
Eğitim | İstanbul Erkek Lisesi
Dönem | 1944-1986
Edebî akım | İkinci Yeni
Önemli eser | Yerçekimli Karanfil İkindi Üstü
Dostum Dostum şiiri kime ait?
Dostum Dostum şiiri kime ait?
Dostum Dostum (Bin Cefalar) Şiiri – Ali Sultan.
Yerçekimli Karanfil neyi anlatıyor?
Yerçekimli Karanfil neyi anlatıyor?
Burada karanfilin aşkı değil, sevgiyi-dostluğu; dostluk ve yoldaşlıktan doğan coşkuyu simgelediğini söyleyebiliriz. Çünkü aşk, paylaşılmaz… Sevgiler dostluklardır paylaşılan. O zaman şiir yeni bir anlam kazanıyor: Şair aşkı çiçeklerden gülle özdeşleştiriyor; sevgiyi, dostluğu ise karanfille…
Dostum dostum güzel dostum kim yazdı?
Ahmet Kaya'nın, 1985 yılında sözlerini Hasan Hüseyin Korkmazgil'in yazdığı, müziğini kendisinin yaptığı vokalistliğini ise Selda Bağcan'ın yaptığı "Öyle bir yerdeyim ki" şarkısı günlerdir dilimde. Ahmet Kaya bu şarkıyı ilk 1985 yılında ikinci albümü "Acılara Tutunmak" da seslendirmiş.
Bir yanımız bahar bahçe sözleri kime ait?
Bir yanımız bahar bahçe sözleri kime ait?
Öbür yanımız bahar bahçe! Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in şiiri Ahmet Kaya ile Selda Bağcan'ın sesiyle buluşunca dinlememek, düşünmemek ve hangi yanımız daha ağır diye sormamak elde değil.
Yerçekimli Karanfil hangi şiir anlayışı?
Yerçekimli Karanfil hangi şiir anlayışı?
1940 Toplumcu Gerçekçi Kuşağı ve Garipçilere tepki olarak doğan İkinci Yeni şiir akımındandır.
Karanfil neden verilir?
Karanfil, çekici ve sevgi anlamına gelmektedir. Bir efsaneye göre Hz İsa mezara taşınırken annesi Meryem tarafından dökülen gözyaşlarını temsil etmektedir. Fransa'da ise karanfil özellikle mor karanfil cenazelerde kullanılır. Hollanda'da beyaz karanfiller, direniş simgesi olarak kullanılmıştır.
Karanfil neden takılır?
Karanfil neden takılır?
Karanfil Kolyesi, Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bir Afyonkarahisar geleneği. Gelin olan kızlar, karanfil tanelerinden oluşan bu kolyeyi takıyorlar. Karanfilin yaydığı hoş kokunun, yeni gelini ve damadı nazardan koruduğuna inanıyorlar.