Son Konular

Kanser ben nasil anlasilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Kanser ben nasıl anlaşılır?

Cilt üzerinde mevcut bir benin büyümesi, kanaması, renk değiştirmesi veya kanayan yaralar olması, kanserleşme lehine bulgulardır. Sağlam deriden köken alan melanomda önce deride kahverengi yama şeklinde lekeler başlayabilir. Bu evrede tanı konulmazsa lekenin rengi giderek koyulaşır ve kalınlaşır.

Hangi benler kanser yapar?

Benin çapı 5 mm'den büyükse, Mevcut bir benin yüzeyinde, boyutunda ve şeklinde değişiklik oluşmuşsa, Ben üzerinde kanama veya kaşıntı başlamışsa, Özellikle avuç içi ve ayak tabanında bulunan benlerde ve tırnak kenarında ya da tırnakta kahverengi renk değişikliği varsa bunlar malign melonomun işareti olabiliyor.
Oluşma nedenleri cilde rengini veren hücrelerin belli bir alanda toplanmasıdır. Renk hücrelerinin belli bir alanda toplanması ciltte koyu renkli bir lezyona yani nevüse (bene) neden olmaktadır.
Hangi ben alınmaz?
Bende nasıl değişiklikler olursa aldırılması gerekir?
Ben büyümesi nasıl engellenir?
İyot: İyot, benlerin yayılmasını engelleyen etkili bir doğal ilaçtır. Bir damla iyotu benin üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Günde iki kez olmak üzeri iyot tedavisini her gün uygulayın. Benin üstüne ve çevresine tahrişten koruması için vazelin sürmeyi unutmayın.

Ben kansere neden olur mu?

Benlerin sağlık açısından herhangi bir riski bulunmaz ancak kanserleşen benler risklidir. Malin melanom benler kanser özelliği taşır ve yayılma eğilimindedir. Yani kısa süre içerisinde vücudun başka alanlarına sıçrayabilir. Ve bu durum takip ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilir.

Vücuttaki benler tehlikeli mi?

Vücuttaki tüm benler tehlikeli değildir. Fakat tehlikeli olanları iyi bir gözlemcinin fark etme oranı yüksektir. Sürekli tahrişe uğrayan bölgelerdeki benlere özellikle dikkat etmek gerekir. Bu bölgeler kemer ve sütyen hizasına rast gelen, ayak tabanı ile avuç içinde ve cinsel bölgelerde bulunan benlerdir.
Ben aldırmak kansere kesinlikle neden olmaz. Hatta lezyonun alınması ileride oluşabilecek kanseri kesin olarak engellemiş olur. Kanserli benlerin alınması ise herhangi bir sorun yaratmaz.

Hipodermis ne demek?

Akvaryumdaki baliklar neden su yuzune cikar?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt