- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Kalfalık eğitimi kaç yıl sürer?
2016'dan sonra mesleki eğitim merkezlerine ilk defa kayıt olanlar için eğitim süresi 4 yıl oldu. Eğitimin üçüncü yılının sonunda yapılacak sınav ile kalfalık, dördüncü yılının sonunda yapılacak sınavla ustalık belgesi edinebiliyor. Öğrenciler dört yıl sonunda fark dersleri vererek meslek lisesi diploması alabiliyor.
Çıraklık eğitim de hangi meslekler var?
Çıraklık Sözleşmeleri, Kalfalık Ve Ustalık Belgeleri
Mesleki eğitim süresi kaç saat?
Yapılan bu düzenleme ile: 1- Mesleki ve teknik ortaöğretim programlarında; bir ders saati okulda 40 dakika, işletmelerde ise 60 dakika olarak yapılması gerektiği belirlenmiştir. 2- İşletmelerdeki mesleki eğitimin günde 8 saat olarak yapılması hükme bağlanmıştır.
Kalfalık sınavında kaç puan almak gerekir?
Kalfalık Ve Ustalık Sınavlarında Her Dersten En Az 50 Puan Alanlar Başarılı Sayılır. Tüm Derslerden Sınava Katılan Ve Beceri Sınavında Başarılı Olanlar, Başarısız Dersleri Bulunanlardan Tüm Sınavlardan Aldığı Puanların Ortalaması 50'den Fazla Olması Halinde Başarısız Olduğu Ders Ve Derslerden Başarılı Sayılır.
Kalfalık sınavı geçme notu kaç?
Beceri Sınav Notu 50 ve üzeri geçer not alanların Beceri Sınav notunun %60'ı ile Teorik E-Sınav Notunun %40'ının toplanarak elde edilen notu 50 ve üzeri alınan adaylar belge almaya hak kazanmışlardır.
Çıraklık eğitim sigortası geçerli mi?
Çırak sigortasında kişileri emekli eden malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödenmediğinden emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılmıyor. Çırak sigortasının başlangıç sayılması için yeni bir yasa çıkartılarak çıraklık döneminin borçlanılmasına imkan sağlanması gerekiyor.
– Belge geçerlilik süresi ulusal yeterliliklerde belirtilmektedir, yeterliliklerin büyük çoğunluğunda bu süre 5 yıl olarak tanımlanmıştır. Bilişim sektöründe yer alan mesleklerde 4 yıl, kaynak mesleklerinde ise 2, 3 veya 6 yıl olarak değişkenlik göstermektedir.