- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Isteğe bağlı hazırlık nasıl seçilir?
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfına alınacak öğrencilerin kontenjanı Yabancı Diller Yüksekokulunun önerisi üzerine Rektörlük onayı ile belirlenir. Başvuruların belirlenen kontenjanı aşması halinde, ÖSYM'nin ilk yerleştirme puanı esas alınarak kontenjan sınırları içinde bir sıralama yapılır.
Isteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı nedir?
3. "Zorunlu hazırlık" ve "İsteğe bağlı hazırlık" ne demektir? "Zorunlu hazırlık" kayıt yaptırdığı bölümünde 0 ya da 0 İngilizce eğitim alacak öğrenciler içindir. "İsteğe bağlı İngilizce hazırlık" ise 0 Türkçe eğitim veren bölüm öğrencilerinin aldığı zorunlu olmayan hazırlık programıdır.
Isteğe bağlı hazırlık sınıfı ücretli mi?
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
Isteğe bağlı hazırlık sınıfında kalınca ne olur?
İsteğe bağlı hazırlık programında devamsızlıktan kalırsanız derslere devam edemez, sınavlara giremez ve programdan başarısız sayılarak men edilirsiniz. Zorunlu hazırlık programında ise takip eden sene eğitimi tekrar edersiniz.
Isteğe bağlı hazırlık ortalamayı etkiler mi?
Cevap: Hazırlık Programı öğrencisi olmayan öğrencilerin derse girmelerine izin verilmez. 15. Yabancı Dil eğitimimin sonunda alacağım ortalama puan lisans öğrenimimi etkileyecek mi? Cevap: Hayır, etkilemeyecektir.
Hazırlık sınıfı tercihi nedir?
Üniversitelerde hazırlık sınıfları öğrenciye ücretsiz olarak üniversite tarafından sağlanan, bir senelik hazırlanma ve yabancı dil öğrenmesi tanınan eğitim sınıfıdır. Günümüzde her üniversitede hazırlık sınıfları yer almakta ancak her bölüm için hazırlık sınıfı uygulanmamaktadır.
İngilizce hazırlık sınıfı ücretli mi?
Hazırlık Eğitimi ücretli midir? Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir.
Isteğe bağlı Hazırlıkta sınıf tekrarı var mı?
– Hazırlık sınıfından devamsızlık veya sınavlardan dolayı başarısız olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar. Hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Hazırlık sınıfı Hangi seviye?
Hazırlık programında L1 (Temel – Elementary), L2 (Orta altı – Pre-Intermediate), L3 (Orta – Intermediate) ve L4 (Orta üstü –Upper-Intermediate) seviyeleri bulunmaktadır.
Isteğe bağlı hazırlıkta kalmak var mi?
-Evet. İsteğe bağlı hazırlık sınıfını tercih etmek isteğe bağlı ancak derslere devam etmek zorunludur. Öğrenciler derslerin %85 ine devam etmek zorundadır. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler.
Hazırlık sınıfı ortalamayı etkiler mi?
Etki etmez.
Isteğe bağlı hazırlık sınıfında kalırsak ne olur?