Son Konular

Isletme giderleri nelerdir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Işletme giderleri nelerdir?

İşletme Giderleri Nelerdir?
- Personel Maaşı Şirket çalışanlarının aldığı maaş veya ücretleri kapsar.
- 2. Sigorta. Birçok işletmenin ödediği farklı sigorta türleri vardır.
- 3. Gelir Vergisi, KDV vb. Vergiler.
- Yemek Giderleri.
- 5. Kira.
- Ofise İşletim Giderleri.
- 7. Reklam ve Pazarlama.
- 8. Muhasebe Ücretleri.

İşletmenin doğal maliyetleri nelerdir?

DOĞAL MALİYETLER DOLAYSIZ HAMMADDE, DOLAYSIZ İŞÇİLİK VE GENEL GİDERLERDEN OLUŞUR.

Işletmede maliyet nedir?

Işletmede maliyet nedir?
Maliyet, bir ünite malın (veya daha fazla) elde edilmesi için harcanan üretim faktörleri (emek, sermaye, toprak) toplamına denir. Bir işletmenin ürettiği mal ve hizmetler için katlanılan maliyetin genelde iki kaynağı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi değişken giderler, ikincisi sabit giderlerdir.

Şirket giderleri nasıl gösterilir?

Ulaşım Harcamalarını Gider Göstermek Araç masraflarının gider olarak gösterilebilmesi için aracın şirket üzerine kayıt edilmesi gerekmektedir. Şahsi aracının masrafını tüzel şirketi için gider göstermek isteyen şirket sahipleri ise şirket ile kendi şahsı arasında bir kira sözleşmesi oluşturarak bunu gerçekleştirebilir.

Bir işletmenin sabit maliyetleri nelerdir?

Sabit maliyet nedir? Satış hacminizden bağımsız olarak, sürekli sabit olan maliyetlerdir. Kira, sigorta maliyetleri ve bunlara benzer maliyetler sabit maliyet sınıfına girer.

Bir işletmenin ilk maliyetleri nelerdir?

Bir işletmenin ilk maliyetleri nelerdir?
Direkt giderler direkt işçilik ve direkt madde ve malzeme giderleridir. Bunlara birincil giderler de denilmektedir. Direkt işçilik giderleri ile genel üretim giderleri ise dönüşüm maliyetleri olarak adlandırılmaktadır.

Şirketler hangi giderleri vergiden düşer?

Gider gösterip vergiden düşülebilecek kalemler
- 1-Reklam & Promosyon Giderleri.
- 2-Araç ile ilgili Giderler.
- 3-Banka Masrafları
- 4-Personel Giderleri.
- 5-Lisans ve İzin Masrafları
- 6-Danışmanlık Ödemeleri.
- 7-Sattığınız Ürünlerin Maliyeti.
- 8-Eğitim Giderleri.

İşletme giderleri, bir işletmenin faaliyetlerini yürütebilmek için yaptığı harcamaları ifade eder. İşletme giderleri genellikle işletmenin operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak, gelir elde etmek ve işi sürdürmek için yapılan harcamaları içerir. Bu giderler şunları içerebilir:

1. Personel Maaşı: Şirket çalışanlarının aldığı maaş veya ücretleri kapsar.
2. Sigorta: İşletmelerin ödediği farklı sigorta türlerini içerir.
3. Vergiler: Gelir vergisi, KDV vb. vergileri kapsar.
4. Yemek Giderleri: Personelin yemek masraflarını içerir.
5. Kira: İşletmenin kullanımında olan binaların veya arazilerin kira maliyetlerini içerir.
6. Ofis İşletim Giderleri: Ofis malzemeleri, temizlik, elektrik, su gibi işletme için gerekli olan günlük masrafları kapsar.
7. Reklam ve Pazarlama: Ürün veya hizmetlerin tanıtımı için yapılan harcamaları içerir.
8. Muhasebe Ücretleri: Muhasebe ve finansal işlemlerin yönetimi için yapılan harcamaları kapsar.

İşletmenin doğal maliyetleri ise dolaysız hammadde, dolaysız işçilik ve genel giderlerden oluşur. Doğal maliyetler, üretim sürecinde doğrudan kullanılan hammaddelerin maliyetini, işçilik maliyetlerini ve genel işletme giderlerini içerir.

İşletmede maliyet, bir ünite malın elde edilmesi için harcanan üretim faktörlerinin toplamına denir. Değişken giderler ve sabit giderler olmak üzere iki ana kaynağa sahiptir. Değişken giderler, üretim miktarına bağlı olarak değişirken, sabit giderler sürekli bir miktarda kalan giderlerdir.

Şirket giderleri genellikle vergiden düşülebilir. Reklam ve promosyon giderleri, araç ile ilgili giderler, banka masrafları, personel giderleri, lisans ve izin masrafları, danışmanlık ödemeleri, sattığınız ürünlerin maliyeti ve eğitim giderleri gibi kalemler genellikle vergiden düşülebilir giderler arasındadır. Böylece işletme vergi yükünü azaltabilir.

Sigara kulu gumusu parlatir mi?

Kaynamis su saf su mudur?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt