Editör
Efsanevi Üye
Işletme giderleri nelerdir?
İşletme Giderleri Nelerdir?
- Personel Maaşı Şirket çalışanlarının aldığı maaş veya ücretleri kapsar.
- 2. Sigorta. Birçok işletmenin ödediği farklı sigorta türleri vardır.
- 3. Gelir Vergisi, KDV vb. Vergiler.
- Yemek Giderleri.
- 5. Kira.
- Ofise İşletim Giderleri.
- 7. Reklam ve Pazarlama.
- 8. Muhasebe Ücretleri.
İşletmenin doğal maliyetleri nelerdir?
DOĞAL MALİYETLER DOLAYSIZ HAMMADDE, DOLAYSIZ İŞÇİLİK VE GENEL GİDERLERDEN OLUŞUR.
Işletmede maliyet nedir?
Işletmede maliyet nedir?
Maliyet, bir ünite malın (veya daha fazla) elde edilmesi için harcanan üretim faktörleri (emek, sermaye, toprak) toplamına denir. Bir işletmenin ürettiği mal ve hizmetler için katlanılan maliyetin genelde iki kaynağı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi değişken giderler, ikincisi sabit giderlerdir.
Şirket giderleri nasıl gösterilir?
Ulaşım Harcamalarını Gider Göstermek Araç masraflarının gider olarak gösterilebilmesi için aracın şirket üzerine kayıt edilmesi gerekmektedir. Şahsi aracının masrafını tüzel şirketi için gider göstermek isteyen şirket sahipleri ise şirket ile kendi şahsı arasında bir kira sözleşmesi oluşturarak bunu gerçekleştirebilir.
Bir işletmenin sabit maliyetleri nelerdir?
Sabit maliyet nedir? Satış hacminizden bağımsız olarak, sürekli sabit olan maliyetlerdir. Kira, sigorta maliyetleri ve bunlara benzer maliyetler sabit maliyet sınıfına girer.
Bir işletmenin ilk maliyetleri nelerdir?
Bir işletmenin ilk maliyetleri nelerdir?
Direkt giderler direkt işçilik ve direkt madde ve malzeme giderleridir. Bunlara birincil giderler de denilmektedir. Direkt işçilik giderleri ile genel üretim giderleri ise dönüşüm maliyetleri olarak adlandırılmaktadır.
Şirketler hangi giderleri vergiden düşer?
Gider gösterip vergiden düşülebilecek kalemler
- 1-Reklam & Promosyon Giderleri.
- 2-Araç ile ilgili Giderler.
- 3-Banka Masrafları
- 4-Personel Giderleri.
- 5-Lisans ve İzin Masrafları
- 6-Danışmanlık Ödemeleri.
- 7-Sattığınız Ürünlerin Maliyeti.
- 8-Eğitim Giderleri.