Son Konular

Havalandirma havuzlari nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Havalandırma havuzları nedir?

Havalandırma havuzlarında anoksik bölgeye giren ham atıksu, geri devir çamuru ve iç geridevir debisi karışarak, havalandırma olmayan karusel tip havuzlardan geçerek havalandırma havuzuna alınır. Anoksik havuzlarda çamurun çökmesini engellemek adına her havuzda 1 adet muz kanatlı dalgıç karıştırıcı kullanılmaktadır.

BOİ ve KOİ ne demek?

Evsel ve endüstriyel atıkların organik kirlilik derecesinin belirlenmesinde kullanılan bir parametredir. Kimyasal Oksijen İhtiyacı (KOİ), su kalitesinin belirlenmesinde kullanılan önemli bir parametredir. Genellikle "Biyolojik Oksijen İhtiyacı (BOİ)" nın tahmin edilebilmesi için gerçekleştirilmektedir.
Birinci kademe arıtma nedir?
Birinci kademe arıtma, kaba maddelerin atıksulardan uzaklaştırılması, askıda ve de çökebilen maddelerin giderimi, yağ ve gres gibi yüzeyde birikebilen maddelerin ortamdan sıyırıcılar vasıtasıyla uzaklaştırılması, akımın dengelenmesi ve debinin ölçülmesi gibi işlemleri kapsamaktadır.
Dengeleme Havuzu nedir?
Dengeleme havuzları, debide ve kirlilik yükünde büyük değişiklikleri dengelemek, ilk çökeltim havuzundaki hidrolik yükü azaltmak için kullanılır.

Ön çökeltim havuzu nedir?

Ön Çökeltim Havuzları: Ön çökeltim ünitesi kendisinden sonra gelen arıtma ünitelerinin organik madde ve katı madde yükünü hafifletmek için tasarlanır. Ham atıksularda bulunan yüksek yoğunluktaki çökele bilen maddeler, ön çöktürme çamuru olarak sistemden uzaklaştırılır.

Birincil arıtma üniteleri nelerdir?

Birincil arıtma, atıksudaki yüzen ve çökebilen katı maddelerin uzaklaştırılması işlemlerini kapsayan fiziksel arıtma ünitelerini içerir. İkincil arıtma organik, maddelerin gideriminde kullanılan biyolojik ve veya kimyasal arıtma ünitelerini içerir.
Dengeleme Ünitesi nedir?
Dengeleme ünitesinin boyutu ve tipi, atık suyun miktarı ve karakterizasyonu ile ilgilidir. Dengeleme tankı, atıksu debisindeki farklılıkları ve üretimden dolayı zaman zaman atılan veya istemeyerek dökülen bazı konsantre atıksu akımlarını biriktirebilecek boyutta tasarlanır.
Dengeleme havuzları kaç tipte inşa edilir?
Dengeleme tankı inşasında dikkate alınacak hususlar, inşaatın yapıldığı malzeme, tank şekli ve teçhizattır. Mevcut bir havuz kullanılacaksa gerekli değişiklikler yapılır. Genellikle borulama ve yapısal değişiklikler gerekir. Dengeleme Havuzu Malzemesi: Dengeleme havuzları toprak, beton veya çelikten inşa edilebilir.

Dunyada kac tane Arnavut var?

Afyon kac yilinda yasaklandi?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt