Son Konular

Guvey Turkuleri

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
guvey turku sozleri, guvey icin soylenmiş turkuler, damat turkuleri, damat halayı
GUVEYİ TURKUSU
Yatsıya varmadan guveyi koyarlar
Zengini zengine arar da bulurlar
Oksuzun nikahın yolda kıyarlar
Yatsıya varmadan guveyi koyarlar
Yar yardan ayrıldı
Yar bana darıldı
Vah vah kustu darıldı
Dereden dereye urgan gererler
Urganın ustune yorgan sererler
Guzeli candan severler
Cirkini baştan savarlar
Haydi boylu guzelim
Nereleri gezelim
Vah vah dağlara gidelim

Guvey İçin Söylenmiş Türküler ve Damat Türküleri konusunda bilgi paylaşmak istiyorsanız, işte bazı önerilen türküler ve halk oyunları:

1. Damat Halayı: Düğünlerde genellikle oynanan ve damadın oynadığı halaydır. Canlı ve coşkulu ritmiyle dikkat çeker.

2. Gel Gel: Düğünlerde sıkça çalınan ve söylenen bir türküdür. Eğlenceli ve hareketli bir yapıya sahiptir.

3. Çayda Çıra: Sevilen bir türkü olan Çayda Çıra, düğünlerde sıkça çalınır ve halay eşliğinde oynanır.

4. Üsküdara Gideriken: Eski bir türkü olan Üsküdara Gideriken, düğünlerde de sıkça söylenir ve oynanır.

Bu türküler ve halaylar genellikle düğünlerde, özel günlerde ve eğlenceli etkinliklerde çalınıp söylenir. Genellikle coşkulu bir ortamda oynanırlar ve katılımcılara eğlenceli anlar yaşatırlar. Eğer damat veya gelin için özel bir türkü isteniyorsa, genellikle müzisyenlere belirtilerek de söylenebilir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

hayata 3 nokta - Sen Yine Bana Geri Gelsen

Emre Aydın duymak istiyorum şarkı sozu

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt