Editör
Efsanevi Üye
GPON olt nedir?
GPON Gigabit Passive Optical Network kelimelerinin baş harflerinden oluşan , IP temelli, TDMA veri iletim modeli ile çalışan , gelen veri içeriklerini bir düzen içerisinde sıralayarak, tüm kullanıcılara bir algoritma ile gönderip, her kullanıcıdan gelen verileri de alıp, IP omurgasına ileten Asimetrik veri iletim …
GPON ont ne işe yarar?
GPON ont ne işe yarar?
GPON networklerde uçlarda ONT/ONU terminaller bulunur. Bu terminaller birçok özelliklerinin yanında ayrıca access point (kablosuz ağ tekrarlayıcı,güçlendici) özelliğine sahiptir. Bu durum her uç noktanın 0 kablosuz ağ çekim kalitesine sahip olması anlamına gelir.
Ont nedir internet?
Ont fiber kablodan aldığı farklı sinyalleri verininin aktarılacağı cihazların algıyacağı sinyallere dönüştürür ve yönlendirir kullanımı sağlar.
Gpon cihazı ne işe yarar?
Gpon cihazı ne işe yarar?
pasif ekipmanla çalışan bir fttx teknolojisi. bu sayede elektrikler kesilse dahi internet hizmeti kesilmez. yönetim ve bakım masrafları aktif ekipman kullanımına göre daha azdır. turkcell superonline şirketinin site haricinde müstakil bina ve dairelere fiber internet ulaştırabilmek için kullandığı yöntemdir.
Ont modem ne işe yarar?
Ont cihazı bildiğim kadarıyla fiber kablodaki internet sinyalini Ethernet'e dönüştüren bir alet.
FFTB ne demek?
FFTB ne demek?
Erişim şebekesinde eve kadar ve/veya binaya kadar F/O kabloların kullanıldığı yeni nesil erişim şebekesi mimarilerine denir. Fiberin bulunduğunuz binaya çekilmesi ve buradan genellikle eve kadar UTP kablo çekilmesine FTTB ( Fiber to the Build – Binaya kadar fiber) denir.
Ont kutusu ne işe yarar?
Türk Telekom fiber Modem hangi ışıklar yanmalı?
Türk Telekom fiber Modem hangi ışıklar yanmalı?
Yeni nesil modemlerde yanması gereken 5 çeşit ışık mevcuttur. Bu ışıklar sırasıyla Güç, İnternet, DSL, Ethernet, WLAN 2.4G ve WLAN 5G' dir. Bu ışıkların bazıları sürekli yanıp söndüğü gibi bazıları da sürekli olarak sabittir.
Fttb açılımı nedir?
FTTB'de bir fiber optik internet hattı, bir işyeri veya konut binasının iç alanına ulaşır ve genellikle binanın bodrum katındaki bir fiber sonlandırma kutusunda sonlandırılır. Bu nedenle, FTTB (Binaya Fiber), bina bir şirkete ait olduğunda genellikle Bodruma Fiber veya İşletmeye Fiber olarak adlandırılır.