Modoratör
Efsanevi Üye
Görev grupları nedir?
Adından da anlaşılacağı üzere görev grupları, bir dizi hedefi veya görevi gerçekleştirmek amacıyla kurulur. Görev grupları dolaylı hizmet sunumu uygulamalarında yaygındır. Bu gruplar daha çok kurumlarda, örgütlerde kurulur.
Psikoeğitim grupları nelerdir?
Bunlar; psiko-eğitim/rehberlik grupları, danışma/kişilerarası problem çözme grupları, psikoterapi/kişiliği yeniden yapılandırma grupları ve görev/iş yönelimli gruplardır.
Grup oluşturmanın şartları nelerdir?
Etkili Görev Grubu Oluşturmanın Kuralları
- Grubun amacını belirleyin: Grup toplanmadan önce grubun amacını net bir şekilde belirleyin.
- Kendi görüşlerinizi bilin: Diğer üyeleri dinlemeden önce kendi görüşlerinizi belirleyin.
- Dinleyin: İlk iki aşamadan eminseniz başkalarını rahatlıkla dinlemeye vaktiniz olur.
Formal ve informal grup nedir?
Formal ve informal grup nedir?
Bir organizasyondaki en önemli formal gruplar; emir-komuta grupları ile görev gruplarıdır. Kendilerini bir grup olarak algılayan, birbirleriyle sürekli ilişki ve iletişim içinde yaşayan, ortak değer yargıları ve normları bulunan, belli bir amacı veya çıkarı olan insan gruplarına informal grup denir(Bektaş,2015).
Kendi kendine yardım grupları nedir?
Kendi kendine yardım grupları nedir?
Kendi kendine yardım gruplarında aynı hastalıktan yakınan veya benzer yaşam zorlukları olan kişiler biraraya geliyor. Grup içinde sorunları hakkında rahat konuşabilmeyi sağlıyor. Sadece aynı sorunları olan kişiler gönüllü olarak toplanıyor.
Etkileşimsel grup nedir?
etkileşim halinde bulunan, psikolojik olarak birbirlerinin varlığından haberdar olan ve kendisini bir grup olarak algılayan küçük veya büyük birey topluluklarıdır.
Birincil sosyal grup nedir?
Birincil gruplar, yakın, yüz yüze, kalıcı, samimi ilişkilerin olduğu, sevgi bağları ile yürütülen küçük sosyal gruplardır. Bu grupların en önemlileri aile, oyun grubu, arkadaşlık ve akrabalık gibi gruplardır. Chicago okulu temsilcilerinden Charles Cooley tarafından sosyoloji literatürüne kazandırılmış bir kavramdır.