Son Konular

Goodyear Turkiye Sahibi Kim?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Goodyear Türkiye Sahibi Kim?

Şirket 29 Ağustos 1898 tarihinde Frank Seiberling tarafından kurulmuş olup adını vulkanize edilmiş kauçuğun mucidi Charles Goodyear'dan almaktadır….Goodyear (şirket)
Menkul değer sembolü | NASDAQ: GT
Kurucu | Frank Seiberling
Genel merkezi | Akron, ABD
Kilit kişiler | Richard J. Kramer (Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO)
Ürün | Otomobil lastiği

Good Year nereli?

29 Aralık 1800 – ö. 1 Temmuz 1860), Amerikalı mucit, bilim insanı ve sanayici….
Charles Goodyear
Doğum | 29 Aralık , 1800 New Haven, Connecticut
Ölüm | 1 Temmuz 1860 (59 yaşında) New York, New York
Milliyet | Amerikan
Vatandaşlık | ABD

Good Year ne zaman kuruldu?

Good Year ne zaman kuruldu?
29 Ağustos 1898, Akron, Ohio, ABDGoodyear / Kuruluş

Plastik lastiğin mucidi kimdir?

John Boyd Dunlop (5 Şubat 1840 – 23 Ekim 1921), İskoç, havalı lastiğin mucidi ve cerrahi veterinerdir.1887'de oğlunun trisikletinde (üç tekerli bisiklet) ilk havalı lastiği denedi. 7 Aralık 1888'de de patentini aldı.

Goodyear yerli mi?

Goodyear 1898 tarihinde Frank Seiberling tarafından kurulmuştur. The Goodyear Tire & Rubber Company, Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir lastik üreticisidir.

Good Year nerede üretiliyor?

Good Year nerede üretiliyor?
Goodyear hangi ülkenin? Goodyear lastik üretim yeri, U.S.A.'dır.

Ilk araba lastiğini kim buldu?

Milattan önce 800-450 tarihleri arasında Kelt savaş arabalarında kullanılan birtakım demir çerçeveler araba lastiklerinin ilk türlerini oluşturuyor. Daha sonra ise 1847 yılında İskoç mucit Robert William Thomson modern lastik yapısının ilk örneklerinin patentini almıştır.

Günümüzdeki tekerleği kim icat etti?

Milattan önce 800 – 450 tarihlerinde Kelt savaş arabalarında kullanılan demir çerçeveler ile ilk lastik örneklerini görüyoruz. Bugün kullandığımız lastiğin patenti 1847 yılında İskoç mucit Robert William Thomson tarafından alınmıştır. Seri üretim ise 1888 yılında başlamıştır.

Good Year Genel müdür?

Good Year Genel müdür?
Richard J. Kramer (13 Nis 2010–)Goodyear / CEO

Goodyear Tire & Rubber Company, 1898 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Frank Seiberling tarafından kurulmuştur. Şirketin kurucusu olan Frank Seiberling'in adı, vulkanize edilmiş kauçuğun mucidi Charles Goodyear'dan gelmektedir. Goodyear'ın merkezi Akron, Ohio'da bulunmaktadır ve şirketin menkul değer sembolü NASDAQ borsasında "GT" olarak işlem görmektedir.

Charles Goodyear ise 29 Aralık 1800'de Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuş ve 1 Temmuz 1860'ta yaşamını yitirmiştir. Charles Goodyear, Amerikalı bir mucit, bilim insanı ve sanayicidir. Özellikle vulkanize edilmiş kauçuğun keşfiyle tanınmaktadır.

Goodyear Tire & Rubber Company'nin günümüzdeki Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su ise Richard J. Kramer'dır. Şirketin ana ürünü otomobil lastikleri olup, genel merkezi ABD'de bulunmaktadır ve üretim yeri de ABD'dir.

Plastik lastiğin mucidi olarak ise John Boyd Dunlop kabul edilmektedir. Dunlop, havalı lastiğin mucidi olarak bilinir ve 1887'de oğlunun trisikletinde ilk havalı lastiği denemiş ve 1888'de patenti almıştır.

Tekerlek ve lastik konusunda ise tarih boyunca birçok farklı kişi ve uygarlık tarafından farklı örnekler geliştirilmiştir. İlk lastik türlerinden biri Kelt savaş arabalarında kullanılan demir çerçevelerdir. Modern lastik yapısının ilk örneklerini ise 1847 yılında İskoç mucit Robert William Thomson geliştirmiştir.

Son olarak, Good Year'ın günümüz CEO'su Richard J. Kramer'dır. 13 Nisan 2010 tarihinden bu yana şirketin CEO'su olarak görev yapmaktadır.

Teminat turu ne demek?

Spor yapanlar menemen yiyebilir mi?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.432
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt