Son Konular

Gogus deformiteleri nelerdir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Göğüs deformiteleri nelerdir?

Göğüs duvarının doğumsal (konjenital) deformitelerinin büyük çoğunluğunu Pektus ekskavatum (kunduracı göğsü) oluştururken ikinci sırada Pektus karinatum (güvercin göğsü) görülür.

Güvercin göğsü nasıl tedavi edilir?

Güvercin göğsü nasıl tedavi edilir?
Cerrahi Tedavi. Cerrahi müdahale ile göğüs deformitesinin düzeltilerek hastanın kalp ve solunum fonksiyonlarının iyileştirilmesi amaçlanır. Kunduracı göğsünün ameliyat ile düzeltilmesi için ideal yaş aralığı 7-14'tür.

Haller indeksi nedir?

Haller indeksi, toraks BT'de göğüsün lateral çapının (A), maksimum depresyon noktasındaki sternum ile omurga arasındaki mesafeye (B) oranıdır [20] [Şekil 6]. Normal bir göğüs kafesinde Haller indeksi ortalama 2.5'tur. İndeksin 4 ve üzerinde olması cerrahi düzeltme kriterlerinden- dir.

Kunduracı göğsü tedavi edilmezse ne olur?

Kunduracı göğsü tedavi edilmezse ne olur?
Kunduracı göğsü ve güvercin göğsü tedavi edilmezse… Yine bu grup hastalıkta çocuklarda beraberinde astım gibi bozukluklara ve sık tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonlarına da rastlanabiliyor. Hastalık bazen kalpte ritim bozukluklarına da yol açabiliyor.

Güvercin göğsü hastalığı hangi bölüm bakar?

Kunduracı Göğsüne Hangi Bölüm Bakar? Kunduracı göğüse hastalığı göğüs cerrahisi bölümünün alanına girer. Tanı, takip ve tedavilerinden göğüs cerrahisi bölümü sorumludur.

Güvercin göğsü spor yapabilir mi?

Güvercin göğsü spor yapabilir mi?
Sporla Düzelir mi? Kunduracı göğsünün bitkisel veya doğal bir tedavisi yoktur. Pektus ekskavatum (Kunduracı göğsü) kemik ve kıkırdak dokunun çökmesi ile meydana geldiğinden fitness, yüzme vs. sporlar ile deformitede düzelme sağlanamaz.

Jeune sendromu ne demek?

Jeune sendromu veya asfiksik torasik distrofi küçük ve dar bir göğüs kafesi ve buna bağlı solunum sıkıntısı ile karakterize, bir çok organ anomalisinin eşlik ettiği oldukça nadir bir hastalıktır. Hastalar genellikle ilk yaşta solunum sıkıntısı ve komplikasyonları nedeniyle kaybedilmektedir.

Kunduracı göğsü Spor ile düzelir mi?

Kunduracı göğsü Spor ile düzelir mi?

Kunduracı göğsü, yani Pektus ekskavatum, genellikle cerrahi tedavi ile düzeltilen bir göğüs deformitesidir. Bu durumda fitness, yüzme gibi sporlarla deformitenin doğal olarak düzeltilemeyeceği belirtilmektedir. Kemik ve kıkırdak dokuların çökmesi sonucu oluşan bu deformite genellikle cerrahi müdahale gerektirir.

Güvercin göğsü, yani Pektus karinatum, ise kunduracı göğsünden farklı olarak belirgin kabarıklık şeklinde ortaya çıkar. Bu durum da genellikle cerrahi müdahale ile düzeltilir. Hastanın kalp ve solunum fonksiyonlarının iyileştirilmesi amacıyla cerrahi operasyonlar gerçekleştirilir.

Öte yandan, her iki durumda da tedavi edilmezse ciddi komplikasyonlara yol açabileceği belirtilmektedir. Hastalık, solunum yolu enfeksiyonlarına, astım gibi rahatsızlıklara ve hatta kalp ritim bozukluklarına neden olabilir. Bu nedenle erken teşhis ve tedavi önemlidir.

Güvercin göğsü hastalığı için uzmanlık gerektiren alan genellikle göğüs cerrahisi bölümüdür. Doğru tanı konulması, tedavi sürecinin yönetilmesi ve takibi için bu bölümde uzmanlaşmış doktorlar tarafından yardım alınabilir.

Son olarak, Jeune sendromu veya asfiksik torasik distrofi, dar bir göğüs kafesi ve solunum sıkıntısı ile karakterize nadir görülen bir hastalıktır. Hastalık genellikle solunum sıkıntısı ve beraberinde gelen komplikasyonlar nedeniyle ölüme sebep olabilir.

Bu kapsamda, göğüs deformiteleri konusunda uzman bir sağlık ekibi tarafından doğru teşhis konulması, uygun tedavi planının belirlenmesi ve hastanın düzenli olarak takip edilmesi önemlidir.

Market kasiyeri ne is yapar?

Falanks nedir anatomi?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt