- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Göğüs deformiteleri nelerdir?
Göğüs duvarının doğumsal (konjenital) deformitelerinin büyük çoğunluğunu Pektus ekskavatum (kunduracı göğsü) oluştururken ikinci sırada Pektus karinatum (güvercin göğsü) görülür.
Güvercin göğsü nasıl tedavi edilir?
Güvercin göğsü nasıl tedavi edilir?
Cerrahi Tedavi. Cerrahi müdahale ile göğüs deformitesinin düzeltilerek hastanın kalp ve solunum fonksiyonlarının iyileştirilmesi amaçlanır. Kunduracı göğsünün ameliyat ile düzeltilmesi için ideal yaş aralığı 7-14'tür.
Haller indeksi nedir?
Haller indeksi, toraks BT'de göğüsün lateral çapının (A), maksimum depresyon noktasındaki sternum ile omurga arasındaki mesafeye (B) oranıdır [20] [Şekil 6]. Normal bir göğüs kafesinde Haller indeksi ortalama 2.5'tur. İndeksin 4 ve üzerinde olması cerrahi düzeltme kriterlerinden- dir.
Kunduracı göğsü tedavi edilmezse ne olur?
Kunduracı göğsü tedavi edilmezse ne olur?
Kunduracı göğsü ve güvercin göğsü tedavi edilmezse… Yine bu grup hastalıkta çocuklarda beraberinde astım gibi bozukluklara ve sık tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonlarına da rastlanabiliyor. Hastalık bazen kalpte ritim bozukluklarına da yol açabiliyor.
Güvercin göğsü hastalığı hangi bölüm bakar?
Kunduracı Göğsüne Hangi Bölüm Bakar? Kunduracı göğüse hastalığı göğüs cerrahisi bölümünün alanına girer. Tanı, takip ve tedavilerinden göğüs cerrahisi bölümü sorumludur.
Güvercin göğsü spor yapabilir mi?
Güvercin göğsü spor yapabilir mi?
Sporla Düzelir mi? Kunduracı göğsünün bitkisel veya doğal bir tedavisi yoktur. Pektus ekskavatum (Kunduracı göğsü) kemik ve kıkırdak dokunun çökmesi ile meydana geldiğinden fitness, yüzme vs. sporlar ile deformitede düzelme sağlanamaz.
Jeune sendromu ne demek?
Jeune sendromu veya asfiksik torasik distrofi küçük ve dar bir göğüs kafesi ve buna bağlı solunum sıkıntısı ile karakterize, bir çok organ anomalisinin eşlik ettiği oldukça nadir bir hastalıktır. Hastalar genellikle ilk yaşta solunum sıkıntısı ve komplikasyonları nedeniyle kaybedilmektedir.
Kunduracı göğsü Spor ile düzelir mi?
Kunduracı göğsü Spor ile düzelir mi?