Editör
Efsanevi Üye
GMP ne anlama gelir?
GMP (Good Manufacturing Practices) İyi Üretim Uygulamaları Nedir; Ürünlerin kirlenme olasılığını önlemek amacıyla, kirletici ve kontamine etkisi olan iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemler içeren bir standarttır.
GMP iyi üretim uygulamaları nedir?
GMP iyi üretim uygulamaları nedir?
GMP; İyi Üretim Uygulamaları , Ürünün iç ve dış kaynaklardan kirlenme olasılığını önlemek veya azaltmak amacıyla, kuruluşla ilgili iç ve dış şartlara ilişkin koruyucu önlemleri içeren bir standarttır.
GMP belgesi ne demek?
Gmp gıda, ilaç, tıbbi cihaz ve medical ve kozmetik alanlarında üreticinin yüksek kalitede ve yasal koşullarda üretim yapmasını sağlayan asgari şartların güvencesidir. GMP (good manufacturing practice) İyi Üretim Uygulamaları olarak türkçeye çevrilebilir.
GLP ve GMP Nedir?
GLP ve GMP Nedir?
GLP iyi laboratuvar uygulamaları, (İLU) – Good Laboratory Practice (GLP), klinik araştırmalarının dışındaki çevre ve sağlık güvenliği çalışmalarının koordinasyonu, gerçekleşmesi, gözlenmesi, kayıt altına alınması, arşivlenmesi, rapor edilmesi koşullarını ve yönetim usullerini barındıran bir kalite güvence ağıdır.
Kozmetik ürünlerinde GMP Nedir?
GMP (Good Manufacturing Practices) Kozmetik ürünlerin insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde güvenli ve kaliteli bir biçimde üretilmesini sağlamak üzere ham maddelerin kuruluşa girişinden itibaren işlenmesi, ürünün tasarımı, imalatının gerçekleşmesi, paketlenmesi, depolanması ve dağıtımına kadar tüm üretim …
GMP amacı nedir?
GMP amacı nedir?
GMP, güvenli gıda üretimi ve ticareti için taahhüt sağlar. GMP, daha fazla tüketici güveni oluşturur. GMP, gıda üretici / işleyicileri için gerekli minimum standartlar ile uyum sağlar. GMP, akış hattı süreçleri tarafından operasyonel verimliliği arttırır ve uygun olmayan faaliyetleri azaltır.
GMP Belgesi ni kimler alabilir?
Bu durumda bütün gıda üretimi yapan firmalar, ilaç firmaları, insan ve hayvanlarda kullanılan tıbbi amaçlı araç ve gereç üreten firmalar ve kozmetik firmaları GMP İyi Üretim Uygulamaları Sistemi Belgesi'ni alabilirler.
GMP belgesini kim verir?
GMP belgesini kim verir?
Kalite Yönetim Sistemi ile kolayca entegre olabilen GMP İyi Üretim Uygulamaları Sistemi'ni işletmelerinde kuran firmalar bu sistemin belgesini almak için bir belgelendirme kuruluşuna müracaat etmek zorundadır. GMP İyi Üretim Uygulamaları Sistemi Belgesi vermek üzere akredite olan kuruluşlardan biri de TÜRCERT'tir.
GMP sertifikası ne ise yarar?
GMP Belgesi nasıl alınır?
GMP Belgesi nasıl alınır?
GLP eğitimi nedir?
GLP İYİ LABORATUVAR UYGULAMALARI EĞİTİMİ GLP; Kimya, İlaç, Çevre, Gıda Analiz ve Kalite Kontrol laboratuvarlarında temel bir ihtiyaç haline gelmiş önemli bir standarttır. ISO17025'e göre önemli farklılıklar içeren bu standart ile çalışan bazı laboratuarlar özellikle ithalat ve ihracatçılara destek vermektedirler.