- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Geçimsiz eş ne demek?
Geçimsizlik, özünde "anlaşamıyoruz"dur. Boşanmayla sonuçlanan pek çok evlilik iletişim bozukluğunun kurbanıdır. İletişim bozukluğu nedeniyle birbirini dinleyip, anlayamayan çiftler arasında eşduyum kaybolduğunda, evliliğe uyum getiren esneklik, hoşgörü, özveri ortadan kalkmakta, "ben", "sen" çekişmesi başlamaktadır.
Evlilikteki sorumluluklar nelerdir?
Eşler, evlilik birliğinin mutluluğunu el birliğiyle sağlamak ve çocukların bakımına, eğitim ve gözetimine beraberce özen göstermekle yükümlüdürler. Eşler birlikte yaşamak, birbirine sadık kalmak ve yardımcı olmak zorundadırlar.
Geçimsiz eş nasıl olur?
Bu birlikte yaşamayla, evlilik öncesi "ben" ve "sen" yerine "biz" yaşantısı ortaya çıkar. Bu yaşantının sürdürülebilmesi, kadınla erkeğin geldikleri aile yapısına ve gerekli iletişimi kurmalarına bağlıdır. Eşler arasında iletişim bozukluğu varsa, aile düzeni alt üst olur, geçimsizlik meydana çıkar.
Ailede eşlerin karşılıklı sorumlulukları nelerdir?
Eşlerin karşılıklı sorumlulukları nelerdir, eşler arası olması gereken duygular nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz….Eşler arası olması gereken duygular:
Eşlerin birbirlerine karşı görevleri nelerdir?
Erkek, hanım ve çocuklarının barınma, emniyet, eğitim, sağlık, seyahat, ziyaret, ibadet, giyim-kuşam, yeme-içme gibi tüm ihtiyaçlarını üstlenmek ve sağlamak zorundadır. Şüphesiz hayat müşterektir. Hayatın zorlukları eşler arasında görev ve sorumluluk paylaşımı ile hafifleyecektir.
Karı koca arası nasıl iyi olur?
Ancak ister evlilik olsun ister beraberlik, başarılı bir ilişki göründüğü kadar kolay değildir. Eşler arası iletişim, mutlu bir evlilik için ön koşuldur….Bunun ifadesi nedir dersek,