Modoratör
Efsanevi Üye
GATA Tıp askeri mi?
Gülhane'den mezun olan öğrenciler askeri tabip olarak kabul edilmelerine karşın mezuniyet sonrası GATA'da 1 yıl askeri tabiplik eğitimi alıp sonra göreve başlamaktaydılar. Ayrıca MSB ihtiyaca binaen sivil tıp fakültesi mezunlarından askeri tabip alımlarına devam etmiştir.
GATA Üniversitesi ne oldu?
15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında Gülhane Tıp Akademisi (GATA), 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Üniversitemize devredilmiş olup eğitim faaliyetlerine ara verilmeden ve aksatılmadan devam edilmiştir.
SBÜ Gülhane ne demek?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Türkiye'de yasayla ülke dışında eğitim müessesesi açma izni verilmiş ilk üniversite unvanına sahiptir. Pek çok ülkede eğitim kurumları açmış ve açmaya devam etmektedir.
Gülhane Tıp Sadece erkek mi?
Gülhane Tıp Sadece erkek mi?
SBÜ Gülhane Külliyesinde 900 kişilik erkek yurdu ve 800 kişilik kız yurdu bulunmaktadır. Erkek yurdunun büyük kısmı askeri tıp öğrencilerine ayrılmıştır. Yaklaşık 150 kişilik kapasitesi olan A blok ise okulumuz sivil erkek öğrencilerini kabul etmektedir.
GATA hala var mı?
GATA hala var mı?
Resmi Gazete'deki KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi. Resmi Gazete'deki KHK kapsamında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve asker hastaneleri Sağlık Bakanlığına devredildi.
SBÜ Hangi Üniversite Gülhane?
Sağlık Bilimleri Üniversitesi – Gülhane Sağlık Bilimleri Fakültesi.
SBÜ yüz yüze mi?
1- 2021-2022 Eğitim-öğretim yılında Üniversitemizin yurt içi akademik birimlerinde verilecek olan zorunlu teorik dersler ve uygulama eğitimleri yüz yüze yapılacak olup, çevrimiçi uzaktan senkron olarak yapılacak olan zorunlu veya seçmeli teorik dersler ve uygulama eğitimleri akademik birimlerce belirlenerek akademik …
Gülhane Tıp akredite mi?
Fakültemiz akreditasyon için her türlü şartı sağlamaktadır ancak akreditasyon işlemleri tam olarak tamamlanmamıştır. Gülhane Tıp Fakültesi USMLE'nin kabulünü halihazırda almış bulunmaktadır.