Modoratör
Efsanevi Üye
Öğrenme yeteneğini etkileyen unsurlar nelerdir?
ÖĞRENENLE (BİREYSEL) İLGİLİ FAKTÖRLER
- Olgunlaşma.
- Hazır bulunuşluk.
- Türe özgü hazır olma.
- Güdü ve güdülenme.
- Zeka.
- Dikkat.
Rehberliğin amaçlarından olan farkındalık kazanma ne anlama gelmektedir?
Kendini tanıması ile, beden ve zihin yetenekleri, hoşlandığı ve hoşlanmadığın faaliyetleri, psikolojik ihtiyaçlarını, hayattan neler beklediğini, tutum ve değerlerini tanıması kastedilmektedir. Kişinin kendini tanımasına yardımcı olmak rehberliğin birinci işlevidir.
Öğrenmeyi etkileyen faktörler nelerdir maddeler halinde?
Öğrenmeyi etkileyen faktörler nelerdir maddeler halinde?
Öğrenmeyi Etkileyen Faktörler
- a)Türe Özgü Hazır Bulunuşluk. Organizmanın bir davranışı gerçekleştirebilmesi için gerekli sahip olması gerek donanıma denir.
- b) Genel Uyarılmışlık Hali. Dıştan gelen uyarıcıları alma durumudur.
- c) Transfer.
- d) Olgunlaşma.
- e) Dikkat.
- f) Fizyolojik Durum.
- g) Yaş Zeka Kaygı
Sınıf Rehberlik Programı Nedir?
Sınıf Rehberlik Programı, günümüz ihtiyaçları ve güncel okul PDR programı yaklaşımları dikkate alınarak hazırlanan yeni bir programdır. Bu programda; Tek bir modele dayanmak yerine özellikle gelişimsel, yeterlik, güç temelli, problem odaklı ve kültürel farklılıkları dikkate alan kapsayıcı bir yaklaşım benimsenmiştir.
8 sınıf rehberlik ve kariyer planlama dersi nedir?
1) İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) "Rehberlik ve Kariyer Planlama Dersi" haftada bir saat okutulacak bir derstir. Bu dersi şube rehber öğretmen okutmakla görevlidir. , benzetim, ikili ve grup çalışması, eğitsel oyunlar, kariyer planlama dosyası gibi yöntem ve tekniklere yer verilebilir.
Öğrenme kavrami nedir?
Öğrenme kavrami nedir?
Öğrenme, bireyin yaşantılar sonucu davranışlarda meydana gelen oldukça uzun süreli değişmelerdir. Bir bilgi ve becerinin, öğrenme sayılması için davranışta değişiklik yapması ve davranıştaki değişikliğin uzun süreli olması gerekmektedir.
Öğrenmenin koşulları nelerdir?
Çocukların gelişim düzeylerine uygun şekilde öğrenebilmeleri için üç temel koşula sahip olmaları gerekir. Bunlar; normal sınırlarda zekâ düzeyi, dikkat ve öğrenme becerisidir.