Son Konular

Fransizca Avoir nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Fransızca Avoir nedir?

Yaş belirtirken her zaman 'avoir' fiilini kullanırız arkadaşlar. Ve en son anlamı ise elde etmek anlamıdır.
Etre fiili ne demek?
Être fiilinin anlamı çok karmaşık bir şey değil arkadaşlar, çok kolay. Olmak, bulunmak ve var olmak anlamına geliyor.

Passe Compose ne demek?

tam olarak di li geçmiş zaman'a denk gelir. passé simple'le aynı anlamı verir, ancak bu ayağı düşmüştür, günlük kullanımdır, oysa passé simple resmi yazılarda falan kullanılır. avoir/etre (present) + participe passé şeklinde çekilir.
Avoir nerede kullanılır?
3. Être , à edatı ile birlikte sahip olmayı belirtmek için vurgulu bir zamir ile kullanılabilir ….Être'nin Üç Ana Kullanımı
türkçede şimdiki zamanın hikayesi * olarak bilinen ve "yapıyordum, ediyordum" benzeri şeyler oluşturmaya yarayan zaman kipinin fransızca versiyonu.
Indicatif fransızca ne demek?
Sözlükte göstergenin tanımı, en azından yaklaşık olan bilgi, bilgi sağlayan; en azından geçici olarak bir referans öğesi olarak alınabilir.

Aller fiili ne demek?

Aller fiili biliyorsunuz normalde gitmek anlamında kullanılır. Bir yere gideceğimiz zaman aller fiilini kullanırız. Okula gidiyorum, eve gidiyorum, markete gidiyorum işte sen Türkiye'ye gidiyorsun, o tatile gidiyor gibi cümleleri kullanırken aller fiilinden yararlanıyoruz.
Parler fiili ne demek?
Fransızca fiil ayrıştırıcı kelimenin tam anlamıyla "konuşmak" veya "konuşmak" anlamına gelir.

Plus Que Parfait nerede kullanılır?

fr. -miş li geçmiş zaman. passé composé ve imparfait'den bir önceki olayı anlatmak için kullanılır. bu zamanda çekim için; avoir ile être çekilen fiillerin, yardımcı fiil kısmında imparfait hali alınır, sonrasında fiilin participe passé hali getirilir.
Participe Passe ne demek?
Participe passé, Fransızca gramerinde yer alan ve geçmiş zamanı ifade etmekte kullanılan bir çeşit fiil türü.
Faire fiili gerek yapmak gerekse yaptırmak anlamına gelen Fransızcanın en değişik fiillerinden birisidir.
Imparfait ne için kullanılır?

Korelilerin adi neden kim?

Kisi hak ve sorumluluklari nelerdir?

1. Konular

1. 1.284.227
  2. Mesajlar

1. 1.670.421
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt