T
theking
Fırında Tavuk But Tanımı İçin Materyaller
6 adet tavuk baget
2 büyük uzunluk patates
2 adet soğan
7 – 8 diş sarımsak
Sosu için
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Fırında Tavuk But Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba tüm sos gereçleri alınır, güzelce karıştırılır.
Sosun içine tavuklar ve elma dilim biçiminde doğranmış patatesler eklenip yeterlice karıştırılır.
Tavuk ve patatesler tepsiye dizilip üzerine halka doğranmış soğanlar ve 2 3e bölünmüş sarımsaklar dizilir.
En son fırına atmadan üzerine hafif tuz serpilir.
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı şu tekrar eklenerek fırına atılır.
200 derece fırında üzeri kızarıp patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Ben tavukların üzeri kızarınca çevirdim alt tarafını da kızarttım. Çok keyifli oldu, salça 1 yemek kaşığı olarak da kullanılabilir afiyet olsun
6 adet tavuk baget
2 büyük uzunluk patates
2 adet soğan
7 – 8 diş sarımsak
Sosu için
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı köri
Yarım çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı kekik
Tuz
Fırında Tavuk But Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Derin bir kaba tüm sos gereçleri alınır, güzelce karıştırılır.
Sosun içine tavuklar ve elma dilim biçiminde doğranmış patatesler eklenip yeterlice karıştırılır.
Tavuk ve patatesler tepsiye dizilip üzerine halka doğranmış soğanlar ve 2 3e bölünmüş sarımsaklar dizilir.
En son fırına atmadan üzerine hafif tuz serpilir.
Yarım çay bardağı sıvı yağ ve yarım çay bardağı şu tekrar eklenerek fırına atılır.
200 derece fırında üzeri kızarıp patatesler yumuşayana kadar pişirilir. Ben tavukların üzeri kızarınca çevirdim alt tarafını da kızarttım. Çok keyifli oldu, salça 1 yemek kaşığı olarak da kullanılabilir afiyet olsun