Son Konular

Filgrastim nasil kullanilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Filgrastim nasıl kullanılır?

Uygulama yolu ve metodu: NEUPOGEN, genellikle günlük olarak derinin hemen altındaki dokuya enjeksiyon yoluyla (cilt altı, subkutan enjeksiyon olarak bilinir) verilir. Aynı zamanda bu ilaç günlük olarak damar içine yavaş enjeksiyon şeklinde (intravenöz enjeksiyon olarak bilinir) de verilebilir.

NEUPOGEN nedir ne işe yarar?

NEUPOGEN nedir ne işe yarar?
roche tarafından üretilen, rekombinan insan granülosit-koloni uyarıcı faktörü g-csf içeren, flakon olarak satılan ilaç. yan etkilerinden biri (bkz: kemik iliği)ni uyardığı için olsa gerek kemik ağrısı olan onkoloji servislerinde kullanılan ilaç.

NEUPOGEN ne kadar sürede etki eder?

Sitotoksik kemoterapi almakta olan hastalarda, NEUPOGEN tedavisi başlatıldıktan 1 ile 2 gün sonra, nötrofil sayılarında tipik olarak geçici bir artış görülür. Ancak, kalıcı bir terapötik yanıt için, NEUPOGEN tedavisi, beklenen alt düzeyi geçmeden ve nötrofil sayısı normal sınırlara ulaşmadan durdurulmamalıdır.

Leucostım 30 mg nedir?

Leucostım 30 mg nedir?
LEUCOSTIM kemik iliğini hızlı bir şekilde yeni beyaz kan hücreleri üretmesi için uyarır. sisteminin çökmesine neden olan hastalık, AIDS) bulunan hastalara enfeksiyon riskinin azaltılmasına yardımcı olması için. vericilerde kullanılması ile ilgili yeterli uzun dönem güvenlilik verisi bulunmamaktadır.

NEUPOGEN ne zaman kullanılır?

Solid Kanser veya Lenfoma (Hodgkin veya Hodgkin dışı (Non-Hodgkin)) tanısı konmuş hastalarda; daha önce kanser tedavisine (kemoterapiye) bağlı ateşle birlikte beyaz kan hücrelerinin sayısındaki düşüş (febril nötropeni) veya beyaz kan hücrelerinin sayısındaki ciddi düşüş (ağır nötropeni) (mutlak beyaz kan hücresi ( …

NEUPOGEN 48 MU kul hazir Siringa nedir?

NEUPOGEN 48 MU kul hazir Siringa nedir?
NEUPOGEN, kemoterapi (kanser ilacı) tedavisi alan veya ciddi beyaz kan hücresi azalması (nötropeni) şikayeti olan çocukların tedavisinde kullanılır. Çocuklara verilen doz vücut ağırlığına göre orantı kurulduğunda yetişkinlere verilen ile aynıdır.

NEUPOGEN yan etkileri nelerdir?

NEUPOGEN kullanımı ile görülen en sık yan etki kas ve kemik ağrısıdır, bu durum standart ağrı kesicilerle (Analjezikler) tedavi edilebilir. Kök hücre veya kemik iliği transferi olacak hastalarda "graft versus host" (GvHD) hastalığı meydana gelebilir.

NEUPOGEN devlet karşılıyor mu?

NEUPOGEN devlet karşılıyor mu?
Maliye Bakanlığı yeni ruhsat ve satış izni alınmış bazı ilaçlarla Sağlık Bakanlığı'nın yazısı üzerine geçen ay listeden çıkardığı Neupogen isimli kanser ilacını yeniden ödeme listesine aldı.

Granocyte ne işe yarar?

GRANOCYTE vücudunuzun enfeksiyonla savaşan daha fazla sayıda beyaz kan hücresi (akyuvar) üretmesine yardımcı olarak etkisini göstermektedir. Bu kan hücreleri kemik iliğinizde üretilmektedir. GRANOCYTE kemik iliğinizin daha fazla sayıda "kan kök hücre" adı verilen hücreler üretmesini sağlamaktadır.

Leucostim 30 ne zaman kullanılır?

Leucostim 30 ne zaman kullanılır?
Beyaz kan hücrelerinizin sayısı normale dönünceye kadar LEUCOSTIM kullanmalısınız. Vücudunuzdaki beyaz kan hücrelerinizin sayısını izlemek üzere düzenli kan testleri yaptırmanız gerekebilir. Doktorunuz ne kadar süre ile LEUCOSTIM kullanmanız gerektiğini size söyleyecektir.

Granexa nedir nasıl kullanılır?

Günde iki kere 1 adet 1 mg tablet • Günde bir kere 1 adet 2 mg tablet veya 2 adet 1 mg tablet. Uygulama yolu ve metodu: Ağızdan alınmalıdır. Çocuklarda kullanım: Çocuklarda kullanımı yoktur.

NEUPOGEN kimler yazabilir?

NEUPOGEN kimler yazabilir?
Üroloji uzmanı raporuna istinaden tüm hekimler tarafından reçete edilebilir.

Neulastim nedir ne işe yarar?

NEUPOGEN bozulur mu?

NEUPOGEN bozulur mu?
Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra NEUPOGEN'i kullanmayınız. NEUPOGEN berrak, renksiz bir sıvıdır, eğer renk bozukluğu, bulanıklık veya partikül (parçacık) görürseniz kullanmayınız, Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız NEUPOGEN'i şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.

Kan iğnesinin yan etkileri nelerdir?

Yan Etki Yönetimi
- Anemi.
- Anksiyete.
- İştah Kaybı
- Kanama ve Pıhtılaşma Sorunları
- Bilişsel Sorunlar.
- Konstipasyon.
- Depresyon.
- Çiğneme güçlüğü

Filgrastim, beyaz kan hücrelerinin üretimini artırmak için kullanılan bir ilaçtır. Genellikle kemoterapi sırasında ortaya çıkan düşük beyaz kan hücresi seviyelerini tedavi etmek amacıyla kullanılır. NEUPOGEN, subkutan enjeksiyon (derinin hemen altına enjeksiyon) veya intravenöz enjeksiyon (damar içine yavaş enjeksiyon) yoluyla verilir.

NEUPOGEN'in etkisi genellikle tedavi başladıktan 1 ile 2 gün sonra görülür ve nötrofil sayılarında geçici bir artış sağlar. Ancak, tedaviyi düzenli devam ettirmek ve nötrofil seviyelerini normal sınırlara ulaştırmak için alt düzeylere düşmeden kesilmemelidir.

NEUPOGEN kullanımının en yaygın yan etkisi kas ve kemik ağrısıdır, ancak bu durum genellikle analjeziklerle tedavi edilebilir. Ayrıca kök hücre veya kemik iliği nakli gerektiren hastalarda "graft versus host" hastalığı meydana gelebilir.

NEUPOGEN'in bozulduğunu düşünüyorsanız veya son kullanma tarihi geçmişse kullanmamalısınız. Renk bozukluğu, bulanıklık veya partikül görmeniz durumunda kullanmamalısınız ve eczacınıza danışmalısınız. Bozuk NEUPOGEN'i çöpe atmadan önce eczacınıza danışarak nasıl imha edilmesi gerektiği konusunda bilgi almalısınız.

NEUPOGEN'in devlet tarafından karşılanıp karşılanmadığı hakkında detaylı bilgi almak için sağlık kurumunuzdaki yetkililere danışabilirsiniz. NEUPOGEN'in reçetesi genellikle bir hekim tarafından yazılır ve üroloji uzmanı raporuna istinaden diğer hekimler tarafından da reçete edilebilir.

Leucostim ve Granocyte gibi diğer benzer ilaçlar da beyaz kan hücrelerinin üretimini artırmak için kullanılır ve benzer endikasyonlara sahiptir. Bu tür ilaçların kullanımı ve dozajı, hastanın durumuna ve doktorun tavsiyelerine göre belirlenmelidir. Leucostim gibi ilaçların kullanımı sürecinde düzenli kan testleri yaptırarak beyaz kan hücre seviyelerinin takip edilmesi önemlidir.

DMSA neyi gosterir?

3 aylik bebege hangi vitamin verilir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.438
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt