- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Farabi şartları nelerdir?
MADDE 11 – (1) Farabi Değişim Programı öğrencisi olabilmek için başvuran öğrencilerde aranacak asgarî şartlar şunlardır: a) Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olması, b) Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not …
Farabi kaç kere yapılabilir?
Öğretim üyeleri Farabi Değişim Programından her bir eğitim-öğretim yılında sadece bir kez olmak üzere istedikleri sayıda faydalanabilirler. Fakat Farabi Değişim Programı, değişimden yararlanmamış öğretim üyelerine öncelik verir.
Farabi yapmak için ortalama kaç olmalı?
Farabi değişim programına katılmak için not ortalaması şartı var mıdır? Evet. Önlisans ya da lisans öğrencileri için ortlamanın en az 4 üzerinden 2.5 olması gerekir. Doktora ve yüksek lisans öğrencileri için asgari not 3'tür.
Başka bir üniversiteye geçiş nasıl yapılır?
Yatay geçiş yapmak için aranan ilk şart yüksek not ortalamasıdır. İstenen en düşük not ortalamasını üniversiteler kendisi belirler ve genelde en düşük ortalama 4.00 üzerinden 3.00 ile 3.50 arasında değişir. Öğrenciler en erken 1. öğretim yılını tamamladıklarında yatay geçiş başvurusu yapabilir.
Farabi bursu kimlere verilir?
Ön Lisans ve Lisans öğrencisiysen ilk yılını tamamlamış olman ve genel not ortalamanın en az 53,33; Y.lisans ve doktora öğrencisiysen de ilk yarıyılını tamamlamış olman(Hazırlık ve Bilimsel Hazırlık dönemlerinde başvuruda bulunamazsın.) ve genel not ortalamanın en az 65 olması gerekiyor.
Farabi ne zaman yapılır?
2020-2021 Akademik yılı Güz/Güz-Bahar Yarıyılı Farabi Başvuruları 2 Mart -16 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.
2022 – 2023 Akademik Yılında Farabi Değişim Programı Öğrenci Değişimleri YÖK Kararı ile İptal Edilmiştir!
Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.
Farabi Başvuruları Ne Zaman Yapılır?
Farabi öğrenci değişim programı Nedir?
"Farabi Değişim Programı" Türkiye'deki üniversitelerde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki öğrencilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı protokollerle değişimine izin veren bir "Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı"dır.
Üniversitede Farabi ne zaman yapılır?
Başvurular 2020-2021 Akademik yılı Güz ya da Güz/Bahar yarıyılını kapsamaktadır. Sadece Bahar Dönemi için değişim yapılmamaktadır. Öğrencinin alttan dersi olması başvuru yapmasına engel değildir.
Farabi Değişim Programı Ne Zaman Yapılır 2022?