Editör
Efsanevi Üye
Ezberlemek ile öğrenmek arasındaki fark nedir?
Ezber bilgileri otomatik alma ve belirli bir süre zihinde tutmaya yöneliktir. Öğrenme ise bilgileri anlama, düşünme, ön bilgilerle yeni bilgileri bütünleştirme, dil, zihinsel ve sosyal becerileri geliştirmeye yöneliktir.
Ezber kötü bir şey mi?
Ezber kötü bir şey mi?
Bir Öğrenme Yöntemi Olarak Ezber Bu yönüyle ezber kötü değildir; ezbercilik kötüdür. Çünkü ezberci kişi, ders çalışmayı anlamaya değil; sadece ezbere dayandırır; yani bilgiye geçici olarak vakıf olur.
Ezber yapmak iyi midir?
Ezber yapmak iyi midir?
Alain Lieury'e göre insan beyni önemli bilgilerin bazılarını kaydeder. Beynimize her şeyi ezberletmek çok zordur. Bu nedenle eğitimde ezber iyi değerlendirilmeli, isimler, listeler, tarihler, formüller, tablolar ve sınıflamalar öğrenirken kullanılmalıdır.
Ezberlemenin en kolay yolu nedir?
9 Adımda Nasıl Daha Çok ve Daha Hızlı Ezberleriz?
- Başlamadan Önce Öğrenme Biçiminizi Tanıyın!
- Adım 1: Hazırlanma.
- Adım 2: Ezberlediğiniz Şeyleri Kaydedin.
- Adım 3: Her Şeyi Yazın.
- Adım 4: Notlarınızı Bölümlere Ayırın.
- Adım 5: Tekrarlamayı Birikimli Ezberlemeye Uygulayın.
- Adım 6: Hafızanızdan Yazın.
Ezber öğrenme nedir?
Ezber öğrenme nedir?
Bir konuyu, ya tümüyle yada bölümlere ayırdıktan sonra belli bir süre içinde yineleyerek ezberleme temeline dayanan bir öğrenme türü.
Ezber ne işe yarar?
Ezber ne işe yarar?
Belleği geliştirmek için, ölçülü bir sınır içinde kalmak üzere, dikkatli bir ezberlemeye de ihtiyaç vardır. Birçok hallerde dikkatle belleğin birleştiği olur. Kuru kuruya yapılmayan bir ezber, bellek ile beraber dikkati de geliştirir. Ezberleme ve ezberden okum aylnız nazım (şiir) için düşünülmelidir.
Ezber eğitim nedir?
Ezberci öğretim, belli bir amaç doğrultusunda, bilgilerin istenildiğinde tekrar edebilecek şekilde zihinde tutulmasını sağlamaya yönelik öğretim şeklidir. Ezbercilikte, bireyin bir bilgiyi zihinde tutabilme yeteneği ön plana çıkar.