Son Konular

Evren nasil yoktan varoldu?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Evren nasıl yoktan varoldu?

Bu denli küçük miktarda bir enerjiden bizim evrenimiz büyüklüğünde bir evren elde etmek için Patlama Kuramı tabir edilen kuram kullanılır. Patlama kuramına göre yoktan var olan küçük miktarda enerji hızlı bir genişlemeye maruz kalmış ve bu bugün gördüğümüz evrenin oluşumuyla sonuçlanmıştır.

Evrenden önce ne vardı?

"Büyük patlamadan önce hiçbir şey yoktu. Einstein'ın görelilik teorisine göre uzay ve zaman aslında bileşiktir ve tek bir uzay-zaman sürekliliği oluşturur. [Ancak, zamanla birlikte 4 boyutlu olan bu doku] düz değildir ve [tıpkı bir kupanın kendi üzerine bükülen sapı gibi] boru şekillidir.

Kuantum teoremine göre fotonlar nasıl hareket eder?

Kuantum teoremine göre fotonlar nasıl hareket eder?
Bir parçacık ve onun karşılığı olan bir antiparçacık karşılaşıp yok olduğunda da (örneğin, elektron-poziton yok olması) foton yayılabilir. Boş uzayda, foton ışık hızında hareket eder ve onun enerjisi ve momentumu E=pc ile bağlantılıdır, p momentum vektörünün büyüklüğüdür.

Kuantum fiziği ispatlandı mı?

İçiçelik Teorisi Olarak Bilinen Kuantum Fiziği İspatlandı

Kuantum Teorisi kanıtlandı mı?

Kuantum fiziğinde uzaktan etki sadece NIST'in Bell deneyi ile kanıtlanmadı. Diğer üniversiteler de buna benzer yöntemlerle uzaktan etkiyi kanıtladılar. Zaten fizikte bir şeyin doğru olması için aynı şartlar altında yapılan çok sayıda deneyin aynı sonuçları vermesi gerekiyor. Yoksa bir şey kanıtlamış sayılmazsınız.

Evren bir anda yok olabilir mi?

Evren bir anda yok olabilir mi?
1970'li yıllardan bu yana araştırılmaya devam edilen bir teori olan "Higgs bozonu" teorisi, yakın zamanda kanıtlanmıştı. Harvard Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları ise oldukça karmaşık bir süreç sonunda evrenin 10 üzeri 390 yıl içinde ani bir patlamayla yok olabileceğini ileri sürdüler.

Yoktan var olmak mümkün mü?

Teoriye göre, Kuantum Dalgalanma sonucunda sanal parçacıkların madde-antimadde çiftleri hiç yoktan var olabilmektedir. Sanal parçacıklar, Kuantum Alan Teorisi dahilindeki matematiğin bir sonucu olarak ortaya çıkan, detayları henüz tam olarak anlaşılamamış bir konsepttir.

Zamanın bir başlangıcı var mı?

1. şekilde, zamanın herhangi bir başlangıcı olmadığını, geleceğe ve geçmişe doğru sonsuzluğu olduğunu, anlatıyor. 2. şekilde ise zamanın bir başlangıç noktası var. Bu nokta Büyük Patlama da olabilir, eğer kanıtlanırsa başka bir şey de. Bu şekle göre zaman her zaman yoktu, sonradan oluştu.

Patlama kuramına göre evren, yoktan var olmuş enerjinin hızlı bir genişlemeye maruz kalması sonucu oluşmuştur. Bu küçük miktardaki enerjinin genişlemesiyle günümüzdeki evrenin oluşumu gerçekleşmiştir. Evrenin var olma süreciyle ilgili bilimsel teoriler ve çalışmalar bu konuda daha derinlemesine bir anlayış sağlamaktadır.

Büyük patlamadan önce ise, genel görelilik teorisine göre uzay ve zamanın birlikte tek bir süreklilik oluşturduğu düşünülmektedir. Einstein'ın bu teorisi, uzay-zamanın bir bütün olduğunu ve tam olarak tanımlanamayan bir öncesinin olmadığını öne sürmektedir. Uzay ve zamanın belirli bir noktada bir araya geldiği ve evrenin başlangıcının Büyük Patlama ile gerçekleştiği düşünülmektedir.

Kuantum teorisine göre, fotonlar belirli bir parçacık ve antiparçacık karşılaştığında yok olabilir ve bunun sonucunda fotonlar yayılabilir. Bu durumda, boş uzayda fotonlar ışık hızında hareket eder ve enerjileri p momentumu ile ilişkilidir. Kuantum fiziği konusundaki kanıtlar da, çeşitli deneylerle ve teorilerle desteklenmektedir.

Evrenin aniden yok olması konusu ise Higgs bozonu teorisi ve bazı bilim insanlarının öne sürdüğü senaryolarla ele alınmaktadır. Bazı teorilere göre, evrenin sonu mümkün olabilir ve var olan evrenin sürekli değişen bir yapıya sahip olduğu düşünülmektedir.

Yoktan var olma konusu ise Kuantum Dalgalanma teorisi ile ilgilidir. Bu teoriye göre, sanal parçacıkların maddeleri ve antimaddeleri bir araya gelerek hiç var olmadıkları bir anda var olabilmektedir. Bu konsept, henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da kuantum fiziği alanında önemli bir konuyu oluşturmaktadır.

Zamanın bir başlangıcı olup olmadığı konusu ise farklı görüşlere sahiptir. Bazıları zamanın herhangi bir başlangıcı olmadığını ve sonsuzluğa doğru uzandığını savunurken, diğerleri ise zamanın bir başlangıç noktası olduğuna inanmaktadır. Evrenin başlangıcıyla ilgili farklı teoriler ve kanıtlar, bilim dünyasında hala aktif olarak araştırılmaya devam etmektedir.

Mutlak deger ici sifir olur mu?

What is a Lagrangian system?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt