Son Konular

Eli Boğrunde

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Eli Boğrunde Tarifi İcin Malzemeler

*1 kg dana kuş başı
*1 cay bardağı kadar kuyruk yağı
*1 yemek kaşığısıvı yağ
*Yeteri kadar minik domates
*Yeteri kadar arpacık soğan
*Yeteri kadar kadar sivri biber, kırmızı kapya biber
*2 baş sarımsak
*Tuz, karabiber, kimyon, kekik

Eli Boğrunde Tarifi Yapılışı Evet bugun yoresel tarifi ile geldim Lezzeti ve sunumu da olay bir tarif
Of benim ekmeklerimle ne gider Yağına suyuna ban ban ye Kahramanmaraş yoresine ait bir lezzet İşte tarifi

1
*Etler kuşbaşı doğranır Bir kaba alınır Uzerine biraz zeytinyağı gezdirilir Baharatları atılır ve harmanlanır
*Fırın tepsisine hafif yağ gezdirilir ve etler dizilir Yanına soyup hazırlanan soğan ve sarımsak yerleştirilir Onun yanına doğranan biberler yerleştirilir
*Minik domateslerin uzerine cizik atılır ve oda fırın tepsisine yerleştirilir Arzuya gore sebzelerin uzerine tuzu ve baharatı gezdirilir
*Kuyruk yağı kuşbaşı şeklinde doğranır, etlerin ve sebzelerin uzerine yerleştirilir Arzuya gore kuyruk yağı tercih etmeyenler sıvı yağ kullanabilir Lakin ben kuyruk yağından yanayım
*Fırın tepsisi once yağlı kağıt, sonra aluminyum folyo ile sarılır Onceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirilir 1,5 saat kadar
*Etler piştikten sonra etlerin uzeri kapalı kalacak şekilde folyo ve pişirme kağıdı acılır sebzelerin biraz kızarması sağlanır ve fırından cıkarılır
Sıcak servis edilir
Afiyet olsun

T

Kolay Yoğurtlu Kek

T

Avcı Boreği

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.713
  3. Kullanıcılar

1. 33.205