Editör
Efsanevi Üye
Eğitim iş nasıl kuruldu?
Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için 17 Ekim 2005 tarihinde kurulan Eğitim-İş, eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkımızın …
Eğitim iş hangi görüş?
Eğitim iş hangi görüş?
Eğitim-İş , siyasi iktidarın eğitimi özelleştirme , yerelleştirme ve dinselleştirme politikalarına karşı , Cumhuriyetle biçimlenen laik , demokratik , bilimsel , ulusal , çağdaş ve parasız eğitimi savunur.
Eğitim iş yüzde kaç?
Eğitim İş toplam üye sayısı 40.539 kişi olup, yüzde 4,48'dir.39.589 öğretmen, 950 yöneticidir. Sendikalı olmayan toplam öğretmen sayısı 333.425 kişi olup toplam içindeki oranı yüzde 36,86'dır.Bu kişilerden 319.541 kişi öğretmen olarak 13.884 kişi ise yönetici olarak görev yapmaktadır.
Eğitim iş sendikası kime bağlı?
Eğitim iş sendikası kime bağlı?
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş Sendikası'nın 6. Olağan Genel Kurulu 28-29 Ağustos tarihlerinde Ankara'da yapılıyor.
Eğitim Is Sendikası ne zaman kuruldu?
1995 'den beri kuruluşu ve büyümesine destek verdiğimiz Eğitim-Sen 2000 yılına kadar üye artışı yönünden önemli gelişmeler gösterdi. Daha sonra sendika yönetiminin değişmesiyle Cumhuriyet'in temel ilke ve değerlerine karşı bir anlayışın egemen olması, Eğitim-Sen üyelerini teker teker istifaya sevk etmiştir.
Eğitim iş sendika aidatı ne kadar?
Eğitim iş sendika aidatı ne kadar?
AİDAT HESAPTAN DÜŞÜLÜYOR Sendika kesintisinde Ocak 2022'de yüzde 5'lik bir artış olması bekleniyor. Bir başka deyişle 45 lira olan aidatın 47.25 liraya çıkması bekleniyor.
Eğitim Bir Sen kaç üyesi var?
15 Mayıs 2014 tarihinde 279 bin 722 olan üye sayısını 2015'te 340 bin 365'e, 2016'da 402 bin 171'e, 2017'de 420 bin 149'a, 2018'de 426 bin 645'e, 2019'da 433 bin 787'ye çıkaran Eğitim-Bir-Sen, genel yetkili sendika olarak, 'yeni ufuklardan yeni umutlara' yolculuğuna devam etmektedir.
Eğitim iş sendikası başkanı kim?
Eğitim iş sendikası başkanı kim?
Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Eğitim-İş Sendikası Sinop Şube Yönetimi ile birlikte Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret etti.
Eğitim iş ne zaman ayrıldı?
2 Ekim 2016 Pazar günü olağanüstü genel kurulunu gerçekleştiren Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nda (Eğitim-İş) kimi eski yöneticiler, bazı eleştiriler yönelterek sendikadan istifa ettiler.