- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Eğitim Dünyayı Değiştirebilir mi?
Evet, eğitim dünyayı değiştirmez; eğitim insanları değiştirir, insanlar da dünyayı değiştirirler. Değişim yönüyle eğitim, toplumsal değişimi, toplumsal değişim de eğitimi etkiler. MEB bu toplumsal değişimleri öğretim programlarına yansıtarak, değişimin getirdiği yenilikleri öğrencilere kazandırmalıdır.
Eğitim Bir insanda neleri değiştirir?
Eğitim, pek çok konuda insana bilgi sağlar. Değerleri, toplumsal normları öğretir, inançları şekillendirir, iletişimimizi kuvvetlendirir. Hayata daha farklı bakabilmek, yeni bakış açıları kazanabilmek, kişisel gelişim noktasında kendimizi daha iyi geliştirebilmek için eğitim hayati bir gerekliliktir.
Eğitim toplumu nasıl değiştirir?
Eğitim bir yönüyle de toplumsal değişimlerdeki olası çatışmaları çözümler. Yani eğitim hem toplumsal değişmeyi etkiler hem de toplumsal değişmeden etkilenir. Eğitimin toplumsal değişmeye yönelik, devam ettirici, yaratıcı, hızlandırıcı işlevleri bulunmaktadır. Eğitim, aslında, önemli bir değişme aracıdır.
Eğitim kültürü değiştirir mi?
Eğitim aynı zamanda bir toplumun kültürünü etkiler ve o toplumun kültüründen etkilenir. Eğitim, hedefleri doğrultusunda devam ederken kültürel olanaklardan faydalanır. Eğitim, kültürel değerlerin izlerini taşır. Eğitim, kültüre göre değişmeye daha az direnç gösterir.
Eğitim sağlığı nasıl etkiler?
Eğitim, fiziksel sağlığın korunmasında etkilidir. Eğitim düzeyi arttıkça da bireylerin obeziteye karşı duyarlılığı artacaktır. Kısaca; eğitim obezite riskini azaltmaktadır. Fiziksel sağlığın yanı sıra eğitim, bireylerin ruhsal sağlığı üzerinde de etki yaratmaktadır.
Eğitim kültürü nasıl etkiler?
Eğitimle yetişkin kuşaklar, yetişmekte olan kuşakları toplumsal yaşama hazırlar, toplumun kültürünü çocuk ve gençlere aktarırlar. Topluma yeni katılan her üye, toplumun kültürünü eğitim yoluyla öğrenir. Eğitim toplumun ve kültürün bir ürünüdür. Kültür, toplum bireylerine eğitim yoluyla aktarılır.
Bir toplumun kültürünü oluşturan öğeler nelerdir?
Milli kültürün belli başlı öğeleri (unsurları) aşağıda açıklanmıştır:
- Dil: Dil kültür unsurlarının başında gelir.
- Din: Kültür unsurları içerisinde çok önemli bir yere sahiptir.
- 3. Gelenek ve görenek: Bunlar bir milletin yazılı olmayan veya hepsi yazılı olmayan kanunlarıdır.
- Sanat:
- Dünya görüşü:
- Tarih: