Son Konular

Dtim suresi nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Dtim süresi nedir?

DTIM Interval (DTIM Aralığı): Bu parametre, ara belleğe alınmış broadcast ve multicast çerçevelerinin kablosuz istemcilere gönderileceği süreyi konfigüre eder. Bu, mobil istasyonların güç korumasını sağlar.

Modem APSD nedir?

APSD, belirli koşullarda pil ömrünün uzatılması amacıyla pille çalışan cihazların radyo kullanımını yönetir. APSD, bir uygulamanın kısa paket değişim aralığı ihtiyacından önce daha uzun bir işaret aralığı sağlar.

RTS CTS Threshold kaç olmalı?

RTS Threshold ise, bu işlem için belirlenen değerin minimum boyutudur. Özellikle ortamda aynı kanalda çalışan çok sayıda kablosuz cihazın olması durumunda bu eşik değerinin düşürülmesi paket kaybını azaltacaktır. Bu ayarın varsayılan değeri genellikle 2347 byte olarak belirlenmiştir.

Preamble type nedir?

Preamble type nedir?
Preamble Type/Giriş Türü: Giriş türü, kablosuz aygıt arasında veri iletimi hatalarını tespit etmek için kullanılan bir teknik olan CRC (Döngüsel Artıklık Denetimi) kesintilerinin uzunluğunu tanımlar.

TX Bursting nedir?

TX Bursting nedir?
TX Burst : TX Burst sistemi istemci ile cihaz tarafından aynı anda desteklendiğinde %30-%50 üstü oranlarda bant genişliği arttırı mı yapabilmektedir. Bu özellik özellikle 802.11b cihazlarında sorun çıkartmktadır. Rate Control : Cihaz her bir SSID sistemi için ayrı bir bant genişliği tanımlayabilmektedir.

Beacon periyodu nedir?

Beacon Interval: Beacon Interval, bir işaret ile diğeri arasındaki geçen süre anlamına gelir. Varsayılan değer 100'dür (birim milisaniye veya 1/1000 saniyedir).

Ağ bağdaştırıcısı ayarları nasıl olmalı?

Ağ Önceliğini Ayarlama — Windows
- Windows 10.
- Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir.
- Başlat düğmesini tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin.

RTS ve CTS nedir?

Donanımsal akış kontrolüne RTS / CTS akış kontrolü'de denilir. Bu terimler, seri cihaz üzerinde el sıkışma prosedürünü gerçekleştiren giriş çıkış pinlerinin isimleridir. Bu protokolün gerçek çıkış amacı, PC ile PC'ye bağlanacak seri cihaz arasındaki el sıkışma prosedürlerinin gerçekleştirilmesinde kullanılmasıdır.

802.11 koruması nedir?

802.11 koruması nedir?
802.11n protection (802.11n koruması): 802.11g standartları bir koruma yöntemi sağlayarak, 802.11g ve 802.11b aygıtlarının aynı ağ içinde, aynı anda "konuşmadan" varolmasını sağlar. 802.11b veya 802.11g aygıtlarının kablosuz ağınızı kullanmaları ihtimali varsa, 802.11n korumasını devre dışı bırakmayın.

Dtim süresi, DTIM Interval (DTIM Aralığı) olarak da bilinir. Bu parametre, ara belleğe alınmış broadcast ve multicast çerçevelerinin kablosuz istemcilere gönderileceği süreyi ayarlar. Mobil istasyonların güç korumasını sağlar ve veri iletimini optimize eder.

APSD (Automatic Power Save Delivery), pille çalışan cihazların radyo kullanımını yöneterek belirli koşullarda pil ömrünü uzatmayı amaçlar. APSD, kısa paket değişim aralığı ihtiyacını göz önünde bulundurarak daha uzun bir işaret aralığı sağlar.

RTS (Request to Send) ve CTS (Clear to Send) Threshold parametreleri kablosuz iletişimde kullanılır. RTS eşiği, belirlenen değerin minimum boyutunu ifade eder ve aynı kanalda çalışan çok sayıda cihaz varsa paket kaybını azaltmak için düşürülebilir. Varsayılan olarak genellikle 2347 byte olarak belirlenir.

Preample Type, kablosuz cihazlar arasında veri iletimi hatalarını tespit etmek için CRC (Döngüsel Artıklık Denetimi) kesintilerinin uzunluğunu tanımlayan bir tekniktir.

TX Bursting, istemci ile cihazın aynı anda desteklediği, bant genişliğini artırabilen bir sistemdir. Özellikle 802.11b cihazlarında sorun çıkarabilir. Rate Control ise her bir SSID için ayrı bant genişliği tanımlamayı sağlar.

Beacon Interval, iki işaret arasındaki zaman dilimini ifade eder. Varsayılan değeri genellikle 100 milisaniyedir.

802.11 koruması ise 802.11n standardı altında 802.11g ve 802.11b cihazların aynı ağ içinde aynı anda çalışmasını sağlayan bir koruma yöntemidir. Bu sayede farklı cihazlar ağ kaynağını sorunsuzca paylaşabilir. Bu korumayı devre dışı bırakmadan önce, ağınızda eski nesil cihazların bulunup bulunmadığını kontrol etmek önemlidir.

Endositoz ve ekzositoz ne demek?

Kac tane NBA oyuncusu var?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt