- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Dolaylı öğretim stratejisi nedir?
2-Dolaylı Öğretim Stratejisi: Öğrenci merkezlidir ve öğretmen, bilgiyi aktarmaktan çok bilgiye ulasmayı kolaylastıran, destekleyen, öğrenme ortamını düzenleyerek öğrenci katılımını sağlayan bir konumdadır. Bireyde yasam boyu öğrenme kapasitesi ve motivasyonunu gelistirir.
Doğrudan öğretim stratejisi nedir?
Doğrudan öğretim stratejisi nedir?
Doğrudan Öğretim Yöntemi Doğrudan öğretim, öğretimi yapılacak içeriğin ardışık şekilde sıralanması, öğrencilerin tam katılımı, öğretmenin düzeltici dönütler vermesi, ipuçlarının düzenlenmesi, ipuçlarının uygulanması ve geri çekilmesi anlamına gelir (Rosenshine, 1982; Güzel, 1998).
Sunuş yoluyla öğretim stratejisi nedir?
Sunuş yoluyla öğretim stratejisi nedir?
Sunuş yoluyla öğretim stratejisinde; konu alanının kavramları, ilkeleri, fikirleri, süreçleri öğretmen tarafından organize edilip sunularak anlamlı öğrenme gerçekleştirilir. Sunuş yoluyla öğretimde; Öğretim adım adım ilerler. Grafik, şema ve resim gibi görsel uyarıcılar bol kullanılır.
Doğrudan anlatım yöntemi nedir?
Doğrudan anlatım, söylenecek kelimeleri biçimsel ya da yargısal hiçbir değişikliğe uğratmadan, kişiden duyulduğu şekilde olduğu gibi aktarılan anlatım biçimidir. Doğrudan anlatım yapılırken, kişi, başkasına ait bir cümleyi hiçbir biçimde değiştirmeden başkalarına aktarmalıdır.
Sunuş yoluyla öğrenme hangi duyuya hitap eder?
Sunuş yoluyla öğrenme hangi duyuya hitap eder?
Öğrenilecek ürüne bağlı olarak sunulacak uyarıcılar da farklılık gösterebilir. Kavram ya da ilke öğrenilecekse, onların temsilcileri olan semboller,nesneler,modeller,numuneler,gerçek varlık ya da olaylar gösterilebilir.İşitsel,görsel ve diğer duyu organlarına hitap eden uyarıcılar sunulabilir.
Sunuş yoluyla öğretim hangi tür ve düzeyde kazanımların öğretiminde kullanılır?
Sunuş yoluyla öğretim hangi tür ve düzeyde kazanımların öğretiminde kullanılır?
Sunuş yoluyla öğretimin ezberden çok anlamlı öğrenmeyi oluşturması sağlanmaya çalışılmalıdır. Bu sebeple bu yaklaşımın kullanımı düz anlatımdan çok farklıdır. Özellikle soyut konuların öğretiminde kullanılmaktadır.