- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Doktora öğrenim süresi ne kadar?
MADDE 37 – (1) Tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilen doktora programının süresi bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, sekiz yarıyıldır. Programın azami süresi on iki yarıyıldır. Lisans derecesi ile kabul edilen doktora programının süresi on yarıyıl olup azami süresi on dört yarıyıldır.
Doktora tezi reddedilirse ne olur?
Tezi başarısız bulunarak reddedilen öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç altı ay içinde gerekli düzeltmeleri yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunmada da başarısız bulunan öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Doktora 3 5 yılda biter mi?
Yüksek lisans ve doktoraya yıl sınırı getirildi. Yüksek lisansta 3 yılda derslerini başarıyla tamamlayamayan, doktorada 2 yılda derslerini veremeyen öğrenciler üniversiteden atılabilecek. Doktora programı, 4 yıl olacak. Azami tamamlama süresi 6 yıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için 5 yıl olacak.
Doktora en fazla kaç yıl?
MADDE 17 – (1) Doktora programı, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; …
Tez Savunma jürilerinde neler oluyor?
Tez savunması, yüksek lisans, doktora gibi lisansüstü eğitimde hazırlanan tezin, danışman hocanın başkanlığındaki jüriye sunulmasıdır. Jüri ve savunma tarihi belirlendikten sonra, tezin bir kopyası tüm jüri üyelerine verilir. Jüri üyeleri tezi inceler ve genel hatlarıyla değerlendirerek sunuma hazırlıklı biçimde gelir.
Doktorada atılma var mı?
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre yüksek lisans ve doktora öğrencilerine üniversiteden "atılma" geldi. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin üniversite ile ilişiği kesilecek. Doktora programı, 4 yıl olacak.