Son Konular

Dgsʼye Kimler Başvuru Yapamaz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

DGS'ye kimler başvuru yapamaz? DGS'ye başvuru yapamayanlar hakkında bilgi almak için DGS kılavuzuna başvurun.
İçindekiler

DGS (Dikey Geçiş Sınavı), yükseköğretim kurumlarına ön lisans programlarını bitiren öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için girdikleri bir sınavdır. Ancak, bazı durumlarda bazı kişiler DGS'ye başvuru yapamazlar. İşte DGS'ye başvuru yapamayan kişiler:
1. Ön lisans programını bitirmemiş olanlar: DGS'ye başvuru yapabilmek için ön lisans programını tamamlamış olmanız gerekmektedir. Eğer hala ön lisans programında öğrenciyseniz, DGS'ye başvuru yapamazsınız.
2. Ön lisans programını başarısızlıkla tamamlayanlar: Eğer ön lisans programını başarısızlıkla tamamladıysanız, yani mezun olma koşullarını sağlayamadıysanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız.
3. Ön lisans programını uzatma hakkını kullanmış olanlar: Ön lisans programını bitirdikten sonra uzatma hakkınızı kullanarak bir süre daha öğrenci olarak kayıtlı kaldıysanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız.
4. Yabancı uyruklu öğrenciler: DGS'ye yabancı uyruklu öğrenciler başvuru yapamazlar. Yabancı uyruklu öğrenciler, üniversitelere yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından başvuru yaparlar.
5. Başka bir yükseköğretim programına kayıtlı olanlar: Eğer başka bir yükseköğretim programına kayıtlıysanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız. DGS, yükseköğretim programı değişikliği yapmak isteyen öğrenciler için düzenlenmektedir.
6. Geçmiş yıllarda DGS'ye başvuran ve yerleşenler: Daha önce DGS'ye başvurup yerleştiyseniz, tekrar başvuru yapamazsınız. DGS'ye sadece bir kez başvuru hakkınız vardır.
7. Yükseköğretim programını tamamlamış olanlar: Eğer zaten bir yükseköğretim programını tamamladıysanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız. DGS, lisans programına geçiş yapmak isteyen ön lisans mezunları için düzenlenir.
8. DGS başvuru şartlarını sağlamayanlar: DGS'ye başvurabilmek için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Eğer bu şartları sağlamıyorsanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız. Şartlar arasında ön lisans programını tamamlamış olmak, belirli bir puan türünden belirli bir puan almış olmak gibi koşullar bulunabilir.
9. Başvuru süresini kaçıranlar: Her sınav için belirlenen başvuru süresi vardır. Eğer bu süreyi kaçırırsanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız. Başvuru süresi geçtikten sonra geç başvuru gibi bir seçenek bulunmamaktadır.
10. Başvuru ücretini ödemeyenler: DGS'ye başvuru yapmak için belirlenen bir başvuru ücreti bulunmaktadır. Eğer bu ücreti ödemezseniz, başvurunuz geçersiz sayılacaktır. Başvuru ücretini ödemeyenler DGS'ye başvuru yapamazlar.
11. DGS'ye başvuru yapmak için gerekli belgeleri tamamlamayanlar: DGS başvurusu yaparken belirli belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Eğer bu belgeleri eksik veya hatalı şekilde teslim ederseniz, DGS'ye başvuru yapamazsınız.
12. Ön lisans diplomasını kaybedenler: DGS'ye başvuru yapmak için ön lisans diplomasını ibraz etmeniz gerekmektedir. Eğer diplomanızı kaybettiyseniz veya geçerliliğini yitirdiyse, DGS'ye başvuru yapamazsınız.
13. Ön lisans programını yurtdışında tamamlayanlar: Eğer ön lisans programını yurtdışında tamamladıysanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız. DGS, Türkiye'de yapılan bir sınavdır ve yurtdışında tamamlanan ön lisans programlarına geçiş yapma imkanı sunmamaktadır.
14. Ön lisans programını uzaktan eğitim ile tamamlayanlar: Eğer ön lisans programını uzaktan eğitim ile tamamladıysanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız. Bazı üniversitelerde, uzaktan eğitim ile tamamlanan ön lisans programlarına DGS ile geçiş imkanı bulunmamaktadır.
15. Ön lisans programını tamamlamış olsa dahi yaş şartını sağlamayanlar: DGS'ye başvurabilmek için belirli bir yaş şartını sağlamanız gerekmektedir. Eğer bu yaş şartını sağlamıyorsanız, DGS'ye başvuru yapamazsınız.
16. Sağlık sorunu olanlar: DGS'ye başvuru yapabilmek için sağlık açısından herhangi bir sorununuz olmaması gerekmektedir. Eğer sağlık sorununuz varsa, DGS'ye başvuru yapamazsınız.
17. DGS'ye başvuru yapma hakkını kaybedenler: DGS'ye başvuru yapma hakkını daha önce kaybeden kişiler, tekrar başvuru yapamazlar. Başvuru hakkını kaybetmek, sınav kurallarına uymamak veya hile yapmak gibi durumlarda gerçekleşebilir.
18. DGS'ye başvuru yapma süresi içinde olmayanlar: DGS'ye başvuru yapabilmek için belirlenen başvuru süresi içinde olmanız gerekmektedir. Başvuru süresi geçtikten sonra başvuru yapamazsınız.
19. DGS başvuru şartlarını sağlamayanlar: DGS'ye başvuru yapabilmek için belirli şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu şartları sağlamadığınız takdirde DGS'ye başvuru yapamazsınız. Şartlar arasında belirli bir puan türünden belirli bir puan almış olmak, ön lisans programını tamamlamış olmak gibi koşullar bulunabilir.

Öğretmenlerin başvuru yapma hakkı yoktur.
Engelli, sağlık sorunu olanlar başvuramaz.
Askeri okullardan mezun olanlar başvuru yapamaz.
Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmez.
Yükseköğretim mezunları başvuru yapabilir.

Yaş şartını taşımayanlar başvuru yapamaz.
Diploma sahibi olmayanlar başvuru yapamaz.
ÖSYM tarafından belirlenen puanı sağlamayanlar başvuru yapamaz.
Çeşitli suçlardan hüküm giyenler başvuru yapamaz.
Başvuru için gerekli olan belgeleri sunmayanlar başvuru yapamaz.

S

1 Cm Ne Kadar?

S

Klaus Nasıl Vampir Oldu?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri