Son Konular

Dernek borclarindan kim sorumludur?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Dernek borçlarından kim sorumludur?

Dernek tüzel kişiliği; alınan borcun tüzüğe uygun yol ve yöntemlerle alınıp alınmadığına bakılmaksızın, derneğe verilen borca ve/veya teslim edilen mal veya hizmete ilişkin yasal evrakları ibraz edilip teslimi ispat edilen bütün borçlardan, sorumludur ve ödemekle mükelleftir.
Bir dernek nereye şikayet edilir?
Dernek ile ilgili şikâyetler için derneğin merkezinin bulunduğu İl Dernekler Müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.

Bir dernek nasıl para kazanır?

Dernekler de vakıflar gibi bağış ve yardım alabilir, iktisadi işletmeler yoluyla da gelir elde edebilirler. Cemaatler kurdukları vakıflara ve derneklere bağış ve yardım toplarlar. Bu bağışlar gönüllü, zorunlu ve vergi gibi belli dönemlerde alınan katkı paylarıdır.
Dernek nedir ne işe yarar?
Dernekler vakıflar gibi topluma yararlı bir hizmet gerçekleştirmek için kurulmuş yasal topluluklardandır. Derneklerin çalışma ve işleyiş hususlarını düzenleyen kanuna dernekler kanunu denir.

Dernek borcu nedir?

Dernek adına tahakkuk ettirilen her türlü vergi, sigorta ve benzeri kanuni ödentiler ile bu ödentilerden doğan faiz ve gecikme zammı gibi yükümlülüklerden dernek tüzel kişiliği doğrudan sorumludur ve ödemekle mükelleftir.
Dernek başkanı maaş alabilir mi?
5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile dernek hizmetleri gönüllüler veya yönetim kurulu kararı ile göreve başlatılan ücretliler aracılığıyla yürütülmekte, dernek yönetim ve denetim kurullarının kamu görevlisi olmayan başkan ve üyelerine ücret verilebilmekte, ancak verilecek ücret ile her türlü ödenek.

Dernekler kim tarafından denetlenir?

MADDE 40. — Derneklerin işlemleri, defterleri, hesapları ve faaliyetleri içişleri Bakanlığınca veya dernek merkezi veya şubesinin bulunduğu yerin en büyük mülkiye âmiri tarafından bizzat veya görevlendireceği memurlar aracılığı ile dernek, merkez, müessese veya eklentilerinde her za man denetlenebilir.
Dernekler hangi sistemle kurulur?
Dernekler ve Dernek Birlikleri (Federasyon-Konfederasyon): Dernekler ve dernek birliklerinin kuruluş amacı aynı olan ve kamu yararı için çalışan en az 5 derneğin üye niteliği doğrultusunda birleşmesiyle meydana gelir.

Dernekten istifa nasıl edilir?

Üyelikten istifa durumunda üyelik beyanı ile birlikte dernek ile üye arasındaki ilişki ileriye dönük olarak sona erer. Üyelikten istifa, üyelikten istifa beyanının dernekte üyelikle ilgili yetkili kılınmış organa ya da bu konuda yetkili kılınmış bir organ yoksa yönetim kuruluna ulaşması ile birlikte gerçekleşir.
Derbis ne işe yarar?
DERBİS ile Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün Merkez ve Taşra Teşkilatı birimlerince yürütülen iş ve işlemler ve mevzuat gereği derneklerin vermekle yükümlü oldukları her türlü bildirim ile beyanname bildirimlerinin elektronik ortamda yapılması, bürokratik işlemlerin azaltılarak vatandaşın işlerinin …

Vernik uzerine boya yapilir mi?

Drug testi nerede yapilir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.438
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt