- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Derin kesikler için ne yapılmalı?
Kesim alanında antiseptik solüsyon ve gazlı bez olmadığı takdirde ise yara sabunlu su ile yıkanarak temizlendikten sonra temiz bir bez parçası ile kapatılabilir. Meydana gelen derin kesilerde kanı durdurmak için yaranın üzerine kesinlikle tütün, kül ve şeker gibi maddelerin sürülmemesi gerekir.
Parmak kesildikten sonra ne yapılmalı?
Kesik çok derin değilse bol su ve az miktarda sabunla kesiğin olduğu bölgeyi temizleyin. Daha sonra kesiğin etrafındaki kurumuş kanları oksijenli su yardımıyla temizleyin. Eğer kanama hala durmadıysa, steril biz bezle yaraya baskı uygulayın ve kanamanın durmasını sağlayın.
Kesiklerde ilk yardım nedir?
Kesilerde yapılması gereken ilk yardım aşamaları Yara içini kurcalamayın. Eğer varsa bir antiseptik çözelti ile yarayı yıkayın. Devam eden kanama varsa durdurmak için temiz bir bezle (varsa steril gazlı bezle) yaraya baskı uygulayın. Yarayı temiz bir bezle kapatıp, bandaj uygulayın.
Bıçak Kesiğine hangi krem iyi gelir?
Yara İzlerinin Tedavisinde Etkilidir: Madecassol krem; cilt üzerinde oluşmuş her türlü yaranın izlerini geçirmede ya da hafifletmektedir.
Parmakta damar kesilirse ne olur?
Tedavi edilmediği takdirde el fonksiyonlarında kayba yol açabilir. Hatta ana damarlar kesildiği takdirde birkaç saat içinde onarılması şart olan ciddi yaralanmalardır. Cerrahi girişim sonrasında uzun süre fizik tedavi gerektirirler.
Ilk yardım da kaç çeşit yara vardır?
Sıyrık, kesik, yırtık ve delinme şeklinde yaralanmalardır. Sıyrıklar kuru ve temiz tutulduğu sürece hemen iyileşirler. Kesiklerde kesilmiş düzgün veya parçalı bir yara bulunur.
Kesiğe ne sürülür?
Kesiğe ne iyi gelir?
Bıçak Kesiğine ne yapılmalı?
İlk olarak bol su ile yaralı bölge iyice yıkanmalıdır. Kesik olan kısımda kesinlikle alkol içerikli maddeler kullanılmayın. Eğer kesilen bölgedeki kanamayı durduramıyorsanız, elinizi kalp hizasında tutarak, acilen en yakın sağlık kuruluşuna gidin. Kesiğin üzerine doğrudan üzerine oksijenli su ve tentürdiyot sürmeyin.