Son Konular

Denetimin planlanmasi asamalari nelerdir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Denetimin planlanması aşamaları nelerdir?

Denetim Sürecinde Planlama
- Denetçi olarak seçildikten sonra denetim sürecinde karşımızda 3 aşama vardır;
- 1) Denetimin Planlanması a) Siteyi tanımak amacıyla site hakkında bilgi toplanması, (Örn.
- 2) Denetim Programının Yürütülmesi.
- 3) Denetimin Tamamlanması ve Bulguların Raporlanması

UYDS nasıl giriş yapılır?

(uyds.yds.gov.tr) -Açılan sayfada sağ üstte UYDS Kullanıcı Başvurusu yazan yere tıklanır. -Gerçek Kişi sekmesi seçilerek T.C. kimlik no, doğum tarihi ve e-posta adresi bilgileri girilir. -e-posta adresinize gelen şifre ile kullanıcı girişi yapılır.

Denetim işlemleri nelerdir?

Denetim işlemleri nelerdir?
Genel olarak denetim görüşüne varmadan denetçinin yaptığı çalışmalara denetim işlemleri denir. Geleneksel denetim işlemleri karşılaştırma,tutar aktarmalarının incelenmesi,aritmetik inceleme ve belge incelemesidir.

Denetim süreci hangi aşamalardan oluşur?

İç denetimde planlama süreci; denetim evreninin tanımlanması, denetim alanlarının belirlenmesi, risk kriterlerinin tanımlanması ve risklerin derecelendirilmesi, denetim alanlarının öncelik sırasına konulması, denetim kaynaklarının tahsis edilmesi, plan ve iç denetim programının hazırlanması ve onaylanması aşamalarından …

UYDS ye kimler girebilir?

UYDS SİSTEMİ BAŞVURUSU YDS Sistemine bütün Mimar, Mühendis,( Yardımcı Kontrol elemanı, Teknik öğretmen, Tekniker, Teknisyen) ler Deney yapanlar, Numune toplama elemanları başvuruda bulunacaklar ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne onay işlemi için aşağıda çizelgedeki belgeleri ibraz edeceklerdir.

Yapı denetim sistemine nasıl girilir?

Yapı denetim sistemine nasıl girilir?
Öncelikle kullanıcılar (Yapının mimari proje müellifi, ilgili idare vs.) tarafından Ulusal Yapı Denetim Sistemine www.yds.gov.tr adresli web sayfasında yer alan "YDS Giriş" ikonunun tıklanması sonrasında açılan ekrandan Kulllanıcı Adı:TC Kimlik No ile giriş işlemi yapılır.

Denetimin planlanması aşamaları oldukça önemlidir ve titizlikle yürütülmesi gerekmektedir. Denetimin planlanması genellikle aşağıdaki aşamalardan oluşur:

1) **Denetim Evreninin Tanımlanması**: İlk adım genel olarak denetlenecek alanların belirlenmesi ve kapsamının tanımlanmasıdır. Denetim sürecinin sınırları belirlenir.

2) **Risklerin Tanımlanması ve Derecelendirilmesi**: Denetim yapılmadan önce olası riskler tespit edilmeli ve bu risklerin önem sıralaması yapılmalıdır. Bu adım denetim planının odak noktalarını belirlemeye yardımcı olur.

3) **Denetim Programının Hazırlanması**: Denetim planı detaylı bir şekilde oluşturulmalıdır. Bu program genellikle denetim yapılacak sürecin adımlarını, zaman çizelgesini ve sorumlu kişileri içerir.

4) **Denetim Kaynaklarının Tahsis Edilmesi**: Denetim için gerekli insan, zaman ve finansal kaynaklar belirlenmeli ve plana dahil edilmelidir.

5) **Belge İnceleme ve Araştırma**: Denetim sürecinin başında gerekli belgeler toplanır, geçmiş veriler incelenir ve gerekli araştırmalar yapılır.

6) **Denetim Programının Uygulanması**: Hazırlanan denetim programı uygulanmaya başlanır. Denetçiler belirlenen adımları izleyerek incelemeler yaparlar.

7) **Bulguların Değerlendirilmesi ve Raporlanması**: Denetim süreci tamamlandıktan sonra elde edilen bulgular değerlendirilir ve bir denetim raporu hazırlanır. Bu raporda tespit edilen olumlu ve olumsuz durumlar detaylı bir şekilde açıklanır.

Denetimin planlanması sürecinde dikkatli ve sistemli bir şekilde bu adımların takip edilmesi, denetimin etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlar. Bu aşamaların titizlikle uygulanması, denetimi objektif ve güvenilir kılar.

Ogrenme stilleri kimin?

Yogurt uretiminde inkubasyon nedir?

1. Konular

1. 1.284.229
  2. Mesajlar

1. 1.670.426
  3. Kullanıcılar

1. 33.198
  4. Son üye

Geri
Üst Alt