Editör
Efsanevi Üye
Denetimin amacı nedir?
MADDE 5 – (1) Denetimin amacı, finansal tablolar ve diğer finansal bilgiler dâhil olmak üzere denetime tabi konuların belirlenmiş bir kıstasa uyumlu olup olmadığı hususunda hedeflenen kullanıcılara güvence sağlayacak bir görüş oluşturulmasıdır.
Finansal tablo denetimin amacı nedir?
Finansal tablolar denetiminde amaç, finansal tabloların genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve yasal mevzuata uygun olup olmadığını ve bu tablolarda yer alan değerlerin şirketin gerçek durumunu gösterip göstermediği ortaya koyabilmektir.
Denetim prosedürleri esas olarak hangi amaç için tasarlanır?
Denetim prosedürleri esas olarak hangi amaç için tasarlanır?
Denetçi, ilgili açıklamalar dâhil finansal tabloların genel sunumunun geçerli finansal raporlama çerçevesine uygun olup olmadığını değerlendirmek amacıyla denetim prosedürleri uygular (Bakınız: A59 paragrafı).
Analitik inceleme prosedürleri nedir?
Analitik inceleme prosedürleri nedir?
Analitik inceleme prosedürleri, işletme içinden ve dışından alınan verilerle işletmenin iddiası olan finansal tablolardaki verilerin karşılaştırılması ve varsa sapmaların bulunmasına yönelik bir denetim tekniği olduğundan, bağımsız denetçinin yapmış olduğu denetim çalışmalarına yön vermektedir (Bozkurt, 2010, s. 151- …
Analitik inceleme nedir Muhasebe?
Analitik inceleme prosedürle- rindeki temel amaç işletmenin denetçiye sunduğu veriler ile işletme içinden ve işletme dışından elde edilen ilişkili verilerin çeşitli biçimlerde karşılaştırıla- rak ortaya konan sonuçlar denetime yön verilmesidir.
Bağımsız denetim raporu ne demek?
Bağımsız denetim raporu, bağımsız denetim sonucunda bağımsız denetçinin işletme finansal tabloları hakkında açıkça ifade edilmiş görüşünü içerir. Bu görüş, finansal tabloların tüm önemli yönleriyle, ilgili oldukları finansal raporlama standartları uyarınca hazırlanıp hazırlanmadığı konusundadır.
Finansal tabloların bağımsız denetiminin amacı nedir?
Finansal tabloların bağımsız denetiminin amacı nedir?
Finansal tablolardaki bağımsız denetimi; finansal tabloların, finansal raporlama standartları doğrultusunda işletmenin finansal durumunu ve faaliyetlerinin sonucunu bütün önemli yönleriyle gerçeğe uygun ve doğru bir şekilde gösterip göstermediği konusunda bağımsız denetçinin görüş bildirmesini sağlar.