T
theking
Çikolata Ve Vişneli Kek Tanımı İçin Materyaller
3 yumurta (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
Bitter çikolata küçük 1 kalıp
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar çekirdeği çıkarılmış vişne
Çikolata Ve Vişneli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım sonrasında süt ve yağı ekleyelim ocakta benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayı ekleyelim.
Yeterlice karıştıralım daha sonra un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyelim çırpalım.
Ben kelepçeli kalıp kullandım yağlı kağıdı direk içine oturttum siz istediğiniz bir kalıp kullanabilirsiniz karışımın yarısını kalıba dökelim.
Biraz vişneyi orta kata yayalım ve üzerine tekrar karışımı ekleyip vişne ile süsleyelim evvelden ısıtılmış 180 derecede 40 dakikada denetimli pişirelim
3 yumurta (Oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kakao
Bitter çikolata küçük 1 kalıp
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar çekirdeği çıkarılmış vişne
Çikolata Ve Vişneli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle yumurta ve şekeri düzgünce çırpalım sonrasında süt ve yağı ekleyelim ocakta benmari yöntemi erittiğimiz çikolatayı ekleyelim.
Yeterlice karıştıralım daha sonra un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyelim çırpalım.
Ben kelepçeli kalıp kullandım yağlı kağıdı direk içine oturttum siz istediğiniz bir kalıp kullanabilirsiniz karışımın yarısını kalıba dökelim.
Biraz vişneyi orta kata yayalım ve üzerine tekrar karışımı ekleyip vişne ile süsleyelim evvelden ısıtılmış 180 derecede 40 dakikada denetimli pişirelim