- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Çamur kelimesinin kökü nedir?
çamur – Nişanyan Sözlük. Orta Türkçe çamur "balçık" sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Türkçe yazılı örneği bulunmayan *çalmur veya *çalpmur biçiminden evrilmiştir. Bu biçim Eski Türkçe çal- veya çap- "çalmak, çamurla sıvamak" fiilinden Eski Türkçe +mUr ekiyle türetilmiştir.
Çamur atmak deyimi hangi anlamı ifade eder?
Birini karalamak, kötü bir işe bulaşmış gibi göstermek ya da kişiye iftira atmak şeklinde ifade edilmektedir. Eğer biri haksızlığa düşer ise bunu anlatmak için çamur atmak deyimi kullanılır.
Çamurlu ne demek?
Çamurlu kelimesi Türkçe'de "Çamur bulaşmış, üstünde veya içinde çamur bulunan." anlamına gelir.
Değmeyin keyfine ne demek?
dokunmayın zevkime, bozmayın o güzel, mutlu anımı demenin başka yolu daha çok kullanılanı. bir şey gerçekleşirse çok keyifli olacağını anlatırken, daha fazlasını o an için istemeyeceğini bana göre üstü kapalı belirten bir kalıp. cümle içinde kullanalım: ben bugün değmeyin keyfimeyi öğrendim.
Çamur atmak mecaz mı gerçek mi?
Suyla karıştırılarak kaygan ve yumuşak hale gelmiş veya getirilmiş topraktır çamur. Ancak çamur, gerçek anlamından çok mecaz anlamı ile dilimizde kullanılmaktadır. Çamur atmak, çamura batmak, çamura bulaşmak, çamurdan çekip çıkarmak, çamuru karnında, çiçeği burnunda ve Çamura yatmak…
Suna kime denir?
Öz Türkçe bir isim olan Suna, 12. yüzyılda literatüre girdi. Bu ismin sözlük anlamı erkek ördek olsa da günümüzde "güzel ve çekici kadın" anlamında kullanılmaktadır.
Sözlükte Suna ne demek?
Boyu bosu düzgün, ince, güzel ve yakışıklı kimse : Suna boylu. Güzel ve sağlıklı hayvan.
Yaprak kelimesi ne anlama gelir?
Yaprak isminin anlamı ise şu şekilde; Bitkilerin solunumunu sağlayan, çoğunlukla yeşil ve türlü biçimlerdeki bölümü.
Ateşe atmak ne anlama gelir?
➡ Ateşe Atmak deyiminin anlamı:Birini çok tehlikeli bir işe bile bile sokmak anlamına gelen bir deyimdir. Çok tehlikeli işlere bulaşmak, tehlikeli işlerle uğraşmak anlamlarına da gelen bir deyimdir. ateşin yakıcı olmasından kinaye ile tehlikeli işlere karışmak anlamında kullanılmaktadır.