Modoratör
Efsanevi Üye
Bölüm başkanlarına ne denir?
dekan'in bir alti.. yabancı dil bölümlerinde head teacher olarak da adlandırlımaktadır. lisans ve lisans üstü eğitim veren kurumlarda ana bilim dalından veya bilim dalından; önlisanseğitimi veren kurumlarda ise programdan veya bölümden sorumlu kişi…
Öğretim Görevlisi bölüm başkanı olur mu?
Danıştay Sekizinci Dairesi, bölüm başkanı atamalarında aylıklı öğretim üyesi şartının bulunduğu, geçici görevli olanların bölüm başkanı olarak atanmalarının mümkün olmadığına karar verdi!
Üniversite başkanına ne denir?
Üniversite başkanına ne denir?
REKTÖR: YÖK tarafından atanan, üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eden, yönetimden, eğitim ve öğretimin eşgüdümlü bir şekilde yürütülmesinden sorumlu profesör.
Bölüm Başkanı nasıl değişir?
Bölüm, anabilim, anasanat, bilim ve sanat dalı başkanları görevi başında bulunamayacağı süreler için yardımcıları veya öğretim üyelerinden birini vekil olarak bırakırlar. Herhangi bir nedenle altı aydan fazla ayrılmalarda kalan süreyi tamamlamak üzere aynı yöntemle yeni bir başkan atanır.
Bölüm Başkanı görevden alınabilir mi?
Oysa ki 2547 sayılı yasaya göre Dekanların veya Rektörlüğün böyle bir yetkisi bulunmuyor. Aynı şekilde Üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 14. maddesi de bölüm başkanlarının görevden alınmasına müsaade etmiyor.
Öğretim Görevlisi kadrosu daimi mi?
Öğretim Görevlisi kadrosu daimi mi?
Devlet üniversitelerinde doçentlik ve profesörlük kadroları daimi statüdedir. Vakıf üniversitelerinde ise kadrolar daimi statüde olmayıp, sözleşme süresi ile sınırlıdır. Öğretim Üyesi olan Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesörler ile Öğretim Görevlileri ders verebiliyor.
Öğretim Görevlisi yüksekokul müdürü olabilir mi?
Eğer aynı okulda öğretim üyesi bulunuyor ise mutlaka en yüksek akademik unvana sahip kişi idari amir olarak müdür atanabilir. Aynı yasanın 21. maddesinde Yüksekokullarda da bulunan bölüm başkanlığında en yüksek akademik unvana sahip olanın bölüm başkanı olacağı ifade edilmiştir.